Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay:” De deur staat op voor iedereen”

Op dinsdagmiddag 30 juli 2019, één dag na het 1-1 gelijkspel in Arminia Bielefeld, vroeg hoofdcoach Jos Luhukay zijn spelers voor regeneratie op het veld. Eerder sprak de voetballeraar in de persconferentie met de journalisten over …

… de fysieke conditie van zijn team:  “Ik kan over enkele spelers geen definitieve informatie geven. In de tweede helft hadden we onze problemen, maar het was ook een intense wedstrijd en het team was in staat geweest om 117 kilometer te belopen. Als we het niveau bereiken, zijn we instaat op regelmatige basis succesvolle wedstrijden te spelen. ”

… de uitkomst van het spel:  “Natuurlijk is het jammer als je het doelpunt in de 90e minuut binnen krijgt, maar we kwamen te weinig onder de druk uit om zelf het tweede doelpunt te maken.” Het team is op de goede weg en heeft alles gegeven. We zijn nog niet waar we naartoe willen, het zal een lang proces zijn, maar over het algemeen kunnen we op veel bereiken positief op de wedstrijd terugkijken. ”

… het optreden na de emotionele persconferentie op zondag:  “Het was absoluut een reactie dat me liet zien dat de mentaliteit van het team op de goede weg is, het beweegt en dat is goed, maar we moeten nog verdere stappen zetten. We moeten mentaliteit en karakter combineren met absolute oprechtheid. De wedstrijddag is het hoogtepunt van het harde werk op training. ”

… de feedback van zijn spelers op de persconferentie van zondag: “Ik was elke dag alleen in het trainingskamp in gesprek, dus het zou voor geen enkele speler een verrassing moeten zijn, en ik heb de afgelopen vijf weken veel met de spelers gesproken. Je hebt de mentaliteit nodig om dat te bereiken, wat tijd en geduld kost. ”

… een verband tussen de wedstrijd en de persconferentie van zondag:  “Voor mij persoonlijk was er geen verband, ik wilde niets opvoeren, maar ik sprak uit emotie, maar alleen met als doel succesvol te zijn en te werken. ”

… Marvin Knoll’s uitspraak bij Sky:  “Ik vind het goed als spelers meedenken, dus daar heb ik geen enkel probleem mee en zit er niet mee.” Maar uiteindelijk draait het allemaal om het succes van het team en niet alleen om teamwork. Kortom, het is goed om dialoog en communicatie te hebben, en het is teleurstellend wanneer spelers zich niet mogen uiten. ”

… het doel met de mentaliteit: “Mijn teams hebben in het verleden altijd een ONS-gevoel uitgestraald, en dat is mijn doel hier ook om te kunnen zeggen dat de spelers voor elkaar door het vuur gaan. In de toekomst wil ik – als het succes er is –  dat er meer over mijn elftal dan over mij gesproken. ”

… Christian Conteh’s wedstrijd:  “Ik ben blij als coach, maar ook als persoon. Het is het gevoel dat hij een spurt van 80, 90 meter trok en vervolgens als een ervaren speler afwerkte. Maar dat verraste mij natuurlijk niet. Hij had bij de oefenwedstrijd in Heerenveen twee identieke scènes. Maar mag niet op zijn lauweren rusten, hij mag vandaag nog gelukkig zijn en vanaf morgen wordt het weer serieus. ”

… de comeback van Marc Hornschuh:  “Voor hem was een plaats in de basis-elf – na twee jaar uit competitie te zijn geweest- een overwinning. Het was voor mij vanaf het begin , en het was mij duidelijk dat hij het einde van de wedstrijd niet zou halen, dus het was helemaal geen probleem dat hij na 60 minuten om een vervanging vroeg. ”

… de voorkeur van YiYoung Park boven Jan-Philipp Kalla:  “De indrukken bij de laatste vriendelijke waren de beslissende factor, Park was stabieler, het prestatieprincipe was een beslissende factor, maar het kan ook zijn dat Kalla vrijdag opnieuw een optie is. Hetzelfde geldt voor de andere spelers die gisteren er niet bij waren. ”

Serkan Dursun’s zijn “bijna invalbeurt” : “Dat was een misverstand, omdat ik dacht dat Dimitrios het niet meer verder kon, maar in feite bedoelde hij Mats. Als Dimi  niet meer verder had gekund was hij ingevallen. Na Tashchy’s zijn blessure was hij daar. De deur staat open voor iedereen in St. Pauli, of het nu een professional, U23- of U19-speler is, en iedereen krijgt zijn kans met het prestatieprincipe – een goed voorbeeld is het gebruik van Niklas Hoffmann. ”

… de niet ingevallen Christopher Buchtmann: “Ik heb met Christopher gesproken over de reden. Ik heb hem ook verteld dat hij nog steeds onwaarschijnlijk belangrijk voor ons kan zijn. Toen ik kwam speelde hij slechts anderhalve wedstrijd en raakte vervolgens vier weken geblesseerd. Nu is hij terug en moet hij hard werken om zijn prestatieniveau te bereiken, wat ik gewoon positief bedoel en hij is op de goede weg. Hij kan vrijdag weer een optie zijn, geen speler is ver weg. ”

De volledige persconferentie is nu ook beschikbaar op FC St. Pauli TV in de video (abonnement).

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply