Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay: ” Elke wedstrijd zo aangaan dat we succesvol willen zijn”

Voordat FC St. Pauli op maandagavond – 29 juli 2019 20u30 – aan het nieuwe tweede Bundesliga begint, beantwoordde hoofdcoach Jos Luhukay in de persconferentie de vragen van journalisten. De voetbalcoach over …

… de personeelssituatie: “Op vrijdag kregen we het volgende slechte nieuws dat Leo Östigard zal ontbreken met een spierscheur in de kuit.” Het is bitter wanneer drie van de vier nieuwkomers niet beschikbaar zijn aan het begin van het seizoen. Dat is niet leuk aan het begin maar we moeten het in de juiste richting sturen, Dimitrios Diamantakos is als voorzorgsmaatregel uit de training gehaald. ”

… Alternatieve in de centrale verdediging: “Marvin Knoll is een mogelijkheid, maar Marc Hornschuh heeft ook goed en gericht gespeeld, doet het goed op en naast het veld, werkt hard terug en is een echt alternatief voor de startelf. Daarvoor heeft hij mijn respect, maar we moeten ons afvragen of hij er klaar voor is, ik zal maandag de beslissing nemen. ”

… de aankomende tegenstander Arminia Bielefeld: “Voor mij zijn ze één van de beste teams in de tweede divisie, ze hebben een zeer stabiel team en verloren alleen één eerste-elf speler. Daarbij komt nog de ene of de andere nieuwe toevoeging. Naast de top 4 teams kunnen ze spelen voor de bovenste plaatsen en ik hou ook van de manier waarop Uwe Neuhaus wil voetballen. ”

… de wedstrijden van de concurrenten: “Het is belangrijk dat we eerst naar ons zelf kijken. Natuurlijk heb je soms met één oog op de tegenstanders, maar ik wil me meer op ons concentreren. Natuurlijk volg je de competitie, omdat veel teams nieuw samengesteld. Afgezien van de top vier, is er geen vergelijkbaar team, voor mij komt Bielefeld als volgende. ”

… de vijf weken van voorbereiding: “Gedurende deze tijd hebben we geprobeerd veel te veranderen, vooral in termen van intensiteit en trainingscontrole vanwege het blessureprobleem, maar dat kan niet worden gewijzigd worden in vijf weken.” Het team moet nog veel stappen ondernemen om dit te bereiken. Toen ik hier kwam, had ik de droom om de komende twee jaar te promoveren. Gezien de degradatie van grote clubs uit de Bundesliga en de niet promotie HSV, is de realiteit een andere geworden. ”

… zijn beoordeling van de prestaties: “Alles boven de negende plaats is een succes voor ons. St. Pauli is dit jaar geen top vier-team dat we misschien een verrassingsteam zijn, op dit moment hebben we maar één doel, dat we elke wedstrijd aanpakken zodat we succesvol voetbal kunnen zijn. ”

… meer nieuwe inzendingen: “Kwaliteit heeft zijn prijs en we willen ons niet in kwantiteit verbeteren. Andreas Bornemann en ik zijn in een goede dialoog en wisselen elke dag intensief uit. St. Pauli heeft momenteel geen uitzonderlijke spelers zoals Mario Gomez of Daniel Didavi, die een spel kan beslissen – alleen Stuttgart, Neurenberg, Hannover en HSV hebben deze kwaliteit. ”

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply