Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander DSC Arminia Bielefeld

Met de uitwedstrijd op Arminia Bielefeld start voor onze Kiezkickers – op maandagavond 29 juli 2019 20u30 – het nieuwe seizoen 2019-2020. Wat staat onze jongens te wachten op the Alm? We hebben onze eerste tegenstander van het seizoen eens van dichtbij bekeken.

Dicht bij elkaar

In de jaren na 2000 waren de duels tussen onze Kiezkickers en Arminia altijd nipte gelegenheden. Slechts eenmaal kon elk van de twee teams winnen met meer dan één doelpunt. In totaal waren er vier overwinningen aan elke kant en zes gelijke spelen in deze periode. Daarnaast is er de 4-3 overwinning – na penalty’s – in de DFB Cup van onze FCSP.

Trefzeker duo

Er komt iets op de verdediging van onze Kiezkickers af. Omdat met Fabian Klos en Andreas Voglsammer Bielefeld één van de beste aanvalsduo’s in de tweede Bundesliga kan voorleggen. Samen scoorden ze 30 doelpunten in het afgelopen seizoen. Klos was met 17 doelpunten iets succesvoller. Alleen de topduo van Keulen Simon Terodde en Jhon Cordoba scoorde met 49 doelpunten vaker.

Altijd present

Als coach wil je natuurlijk zoveel mogelijk dezelfde spelers op het veld hebben. Statistieken bewijzen dat: Voglsammer speelde in alle 34 competitiewedstrijden vorig seizoen. Kapitein Klos mistte slechts één wedstrijd door een blessure aan de dij. Daardoor behoorden zij bij de spelers die het meeste speelden vorig seizoen. Robin Himmelmann, Mats Møller Dæhli en Marvin Knoll verzamelden voor onze Kiezkickers de meester wedstrijden in het seizoen 2018/19. Union Marvin Friedrich was trouwens de enige veldspeler die alle minuten op het veld stond.

Startbilans

Zowel de Arminia- als onze Kiezkickers kunnen kijken op een respectabele, positieve start in de afgelopen vijf seizoenen. FCSP behaalde in de eerste wedstrijden van het seizoen in totaal acht punten. De enige openingsnederlaag die ze in deze periode opliepen was in het seizoen 2016/17, toen ze verloren van de latere kampioen VfB Stuttgart. In de afgelopen twee jaar heeft FCSP telkens een overwinning behaald. Bielefeld behaalde in dezelfde periode nog een punt meer en schoot altijd ongeslagen uit de startblokken. In 2015/16 speelden beide clubs tegen elkaar aan de start van het seizoen en speelden ze doelpuntloos gelijk.

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply