Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FC St. Pauli slaat nieuwe wegen in en stelt zich structureel moderner op. De verantwoordelijkheid voor economische, organisatorische en sociale problemen zal niet langer gericht zijn op de algemene positie van één bestuurder, maar zal over meerdere schouders verdeeld worden.

Dienovereenkomstig zal de positie van vertrekkend directeur Andreas Rettig – vanaf 1 augustus 2019 – bij een nieuw opgerichte Raad van Bestuur verdeeld worden in vier afdelingen  : Operations, Marketing, Sales en mCorporate Social Responsibility  (CSR).

Het werkgebied operations – waaronder de financiële afdeling onderverdeeld is – zal worden geleid door Martin Urban, die eerder commercieel directeur was van Firstelephant GmbH. Het management voor de andere drie gebieden zal worden overgenomen door de voormalige divisiemanagers Martin Drust (Marketing), Bernd von Geldern (Sales) en Michael Thomsen (CSR). De directeuren rapporteren aan het hoofdbestuur dat het controlerend en uitvoerend orgaan van FC St. Pauli blijft.

Het nieuwe managementniveau wordt voltooid door Thomas Michael (amateursport). Roger Stilz (NLZ) zal ook deel uitmaken van de regieronde om de verbinding van het kantoor met het trainingscentrum te intensiveren en de ontwikkeling van St. Pauli junior personeel te onderstrepen. De functie van zaakvoerder Sport, vertegenwoordigd door Andreas Bornemann, blijft ongewijzigd. Hij zal ook deelnemen aan de regisseursrondes. In de nieuwe structuur zal de communicatieafdeling in de toekomst worden opgezet als een personeelseenheid en rechtstreeks worden toegewezen aan het Directiecomité.

Raad van commissarissen Sandra Schwedler zegt over de beslissing om te herstructureren: “De raad van commissarissen heeft besloten een nieuwe stap te zetten in de richting van een meer up-to-date structuur bij FC St. Pauli, wat erg belangrijk is voor ons vermogen om als club op te treden * binnenin, om samen met ons de weg te nemen met meer verantwoordelijkheid en moderne teamgeest, en het Presidium zal de vereniging blijven vertegenwoordigen als een extern bestuursorgaan, maar wordt nu ondersteund door een bredere basis. “

President Oke Göttlich verwelkomt ook de nieuwe structuur: “Het afscheid van Andreas Rettig stelt ons in staat om de steeds diverser en dynamischer taken en uitdagingen in de competitie en omgeving van een professionele voetbalclub op verschillende schouders en experts te verdelen, hetgeen overeenkomt met onze moderne leiderschapsclaims en -gedachten. Dankzij onze sterke, enthousiaste en teamgeoriënteerde medewerkers zijn we dus in staat om in de toekomst een volgende stap te zetten om meer persoon-onafhankelijk te worden. “

Leave a Reply