Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Blindenvoetbal: 3 overwinningen en een perfect weekend voor FCSP

Groot succes voor onze blinde voetballers van FC St. Pauli. Ongeslagen en zonder tegen doelpunt had het team van Wolf Schmidt een zeer succesvol weekend in Dortmund. FCSP speler en blindenvoetbal international Rasmus Narjes bracht een verslag van het weekend.

Afgelopen weekend (20 en 21 juli) vond de derde speeldag van de Duitse Bundesliga 2019 plaats in Dortmund, deze hebben we zeer succesvol afgerond. Eerst beëindigde we onze heenronde met een wedstrijd op zaterdagochtend tegen Marburg. In een redelijk tactisch duel hadden beide teams enkele kansen. Jonathan Tönsing trapte zelfs een geweldige vrije trap op de lat. Kort voor het einde scoorde Paul Ruge het gouden doelpunt voor onze FCSP, toen hij de bal van rechts in de uiterste linkerhoek schoot. Zo zette onze blinde Kiezkickers een perfecte heenronde neer.

Op de late zaterdagmiddag ging het verder tegen Borussia Dortmund. Deze wedstrijd werd gekenmerkt door de hevige regenval en een onweer die zorgden voor frequente onderbrekingen. Aan het einde wonnen we de wedstrijd met 2-0, door een vrije trap van Tönsing en een doelpunt van Ruge. Zelfs de steun van twee Russische internationals bij Dortmund kon ons niet stoppen. Deze wedstrijd verdiende we te winnen. Pronkstuk in deze wedstrijd was onze verdediging, die zeer compact en strak stond.

Op zondagochtend speelden we tegen SG Keulen / Berlijn, die we op het einde versloegen met 5-0. Na enkele startproblemen wisten tweemaal Tönsing en tweemaal Narjes in de eerste helft en Narjes na de pauze te scoren. Bovendien speelde ons 13-jarige talent Toya Küster voor het eerst in de Bundesliga en hij speelde een geweldige eerste helft.

In het algemeen kan men zeggen: Het was een geweldig en succesvol weekend!

De tweede helft van het seizoen eindigt op 10 en 11 augustus met de clubwedstrijddag in Stuttgart, voordat het op 31 augustus naar Saarbrücken gaat voor de plaatsingswedstrijden.

Bron: www.fcstpauli.com
Fotos: FC St. Pauli Blindenfußball

Leave a Reply