Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Vriendschappelijk: FCSP speelt 1-1 gelijk bij Heerenveen

Onze Kiezkickers hebben zaterdag 20 juli 2019 – in de laatste test voor de start van het seizoen 2019/2019 –  1-1 gelijk gespeeld tegen SC Heerenveen. De Nederlandse gastheren namen al vroeg de voorsprong via Hicham Faik (3de). Dimitrios Diamantakos maakte in de 63e minuut op de stip gelijk .

In de finale test voor de start van het seizoen – 29 juli 2019 op DSC Arminia Bielefeld –  deed onze chef-coach Jos Luhukay geen wijzigingen in vergelijking met de wedstrijd in Flensburg. Net als afgelopen dinsdag 16 juli 2019 stond de nieuw gehuurde verdediger Leo Østigård in de basisopstelling. Ook erbij de op vrijdag 19 juli 2019 de aangeduide kapiteins Christopher Avevor, Daniel Buballa en Jan-Philipp Kalla.

De gastheren van SC Heerenveen begonnen met een bliksemstart. Met het eerste schot op doel scoorde Hicham Faik van op afstand in de derde minuut van de wedstrijd de 1-0. Het gevolg was dat er een paar minuten voorbijgingen zonder veel noemenswaardige feiten. Onze Boys in Brown hadden een aantal fasen van goede balbezit, maar het duurt tot de 21ste minuut voordat Christian Conteh door Møller Dæhli op doel werd gestuurd. Helaas werd zijn besluit verwerkt in hoekschop. Het volgende voorzet van Marvin Knoll landde via omwegen bij Jan-Philip Kalla wiens directe poging langs het doel verdween.

Na een half uur kregen de jongens in Brown steeds betere toegang tot de wedstrijd. Vooral met een snel, verticaal spel, kon de Luhukay-Elf meer kansen afdwingen. Keeper Hahn blokkeerde knap een poging van Conteh na doorsteek pass van Finn Ole Becker. Een korte tijd later lag de bal in het doel, maar de vlag van de assistent ging naar boven. Diamantakos had Conteh bediend die staalhard afwerkte, maar mocht niet juichen omdat ons nummer 18 eerder buitenspel stond (35′). Aan de andere kant was het opnieuw gevaarlijk vóór de pauze. Leo Østigård week een schot van Odgaard af zodat de bal op de lat terechtkwam (40′). Kort daarna was er een pauze.

Bij de rust deed Jos Luhukay drie wijzigingen. Kalla, Møller Dæhli en Østigård bleven in de kleedkamers. Voor hen kwamen Christopher Buchtmann, Yiyoung Park en Marc Hornschuh in het spel. En de Boys in Brown kwamen net na de pauze via een vrije trap van Marvin Knoll (52.) en een schot Park (59.) naar goede kansen. Diamantakos nam de beste kans op de wedstrijd. Na een overtreding op Conteh in het strafschopgebied was er een penalty voor onze Kiezkickers. Onze spits greep de bal en bleef heel rustig en scoorde de 1-1 (62). Bitter voor Conteh: Na een fout op hem moest hij drie minuten later het veld verlaten. Voor hem kwam Aurel Loubongo (65.)

In de 76e minuut had de FCSP geluk, want Heerenveen scoorde op de rebound de 2-1. Maar net als in de eerste helft, stak de zelfde lijnrechter de vlag omhoog en het doel telde niet. Als gevolg hiervan gebeurde er niet veel en speelde onze Kiezkickers uiteindelijk 1-1 gelijk van SC Heerenveen.

Christopher Avevor: “We kwamen moeilijk in het spel. De tegenstander had de afgelopen weken meer kwaliteit dan de afgelopen tegenstanders. De jongens kunnen goed voetballen. We misten de toegang in de eerste helft. Niettemin hadden we kansen om gelijk te maken. In de tweede helft waren we in alle opzichten beter. Dus het doelpunt op de stip was dan ook logisch. ”

Jos Luhukay : “In het begin klopte de afstemming en de organisatie niet. We hebben niet offensief verdedigd. Aan het einde van de eerste helft hadden we al kansen en in de tweede helft de wedstrijd naar ons toe getrokken. Heerenveen was niet langer aan het initiatief. We waren agressief tegen bal en tegenstander en we konden onze snelheid gebruiken op de omschakelmomenten. Daar hadden de zeer goed uitgespeelde kansen. Al bij al was het een leerzame test die liet zien hoe we willen spelen en hoe we niet willen spelen. ”

SC Heerenveen (Startelf)

Hahn – Floranus, Hoegh, Woudenberg, Faik, Odgaard, Rienstra, van Bergen, Bruijn, Dresevic, Kongolo

Cheftrainer: Johnny Jansen

FC St. Pauli

Himmelmann – Kalla (46. Park), Avevor, Østigård (46. Hornschuh), Buballa – Knoll – Miyaichi (75. Sahin), Møller Dæhli (46. Buchtmann), Becker (75. Sobota), Conteh (65. Loubongo) – Diamantakos (68. Lankford)

Cheftrainer: Jos Luhukay

Doelpunten: 1:0 Faik (3.), 1:1 Diamantakos (63., FE)

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply