Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Vriendschappelijk: FCSP wint met 0-1 bij Flensburg

FC St. Pauli heeft zijn voorlaatste oefenwedstrijd voor de start van de 2e Bundesliga gewonnen. In een duel met het Regionalist SC Weiche Flensburg wonnen onze Boys in Brown met 0-1. Het beslissende doelpunt werd al vroeg gescoord door Dimitrios Diamantakos (7).

Vóór de generale repetitie in Heerenveen – op zaterdag 21 juli 2019 – wilden de Kiezkicker hun goede vorm tonen. Daarvoor liet hoofdtrainer Jos Luhukay liet zijn spelers opnieuw in een 4-1-4-1-systeem spelen , waarbij Leo Østigård als testspeler – van Brighton & Hove Albion – in de centrale verdediging liep. De eerste gelegenheid was voor Dimitrios Diamantakos, die een voorzet van Jan-Philipp Kalla echter onzelfzuchtig voor Christian Conteh wou laten (3.). Slechts vier minuten later deed de Griek zijn huiswerk beter en maakte de 0-1 (7.).

De controle van de wedstrijd bleef aan de bruin-witte kant. De Flensburgers probeerden steeds speldenprikken te zetten maar testten zelden Robin Himmelmann op zijn kunnen. In de plaats daarvan verhoogden onze FCSP voor de pauze opnieuw het tempo en scoorde bijna het tweede doelpunt. Daniel Buballa vond echter geen afwerker voor zijn crosspass (35′) en Christian Conteh stond nipt buitenspel na een prima pass van Finn Ole Becker. Daarom bleef het voor de pauze bij de krappe voorsprong.

Na de pauze bleven het veldoverwicht en de balcontrole in handen van FC St. Pauli. Mats Møller Dæhli bediende Diamantakos met een mooie chipbal. De aanvaller probeerde het met een opwipper, maar geraakte niet voorbij keeper Florian Kirschke (61). De Boys in Brown bleven dominant, maar misten de nodige afwerking. In de slotfase vierde Serkan Dursun nog zijn debuut in het profvoetbal en stond samen met U19-teamgenoot Aurel Loubongo-M`Boungou op het veld. Bijna wist de thuisploeg nog de gelijkmaker te maken, maar Himmelmann pareerde met een voet. Daarom bleef het bij de verdiende 0-1 overwinning bij de Regionalligist.

SC Weiche Flensburg 08 (Startelf)

Kirschke – Jürgensen, Paetow, Ibekwe, Isitan, Graudenz, Stöhr, Walter, Santos, Hartmann, Agyris

Cheftrainer: Daniel Jurgeleit

FC St. Pauli

Himmelmann – Kalla (63. Bednarczyk), Avevor (75. Lee), Östigard (75. Hornschuh), Buballa – Knoll – Miyaichi (75. Lankford), Daehli (63. Sobota), Becker (75. Buchtmann), Conteh (63. Loubongo-M`Boungou) – Diamantakos (75. Dursun)

Cheftrainer: Joachim Philipkowski

Doelpunt: 0:1 Diamantakos (7.)

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply