Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Oefenwedstrijd: FCSP verliest van Swarovski Tirol, 3-2

Op woensdag 10 juli 2019 hebben onze Kiezkicker – in de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding 2019-2020 – hun eerste nederlaag opgelopen, ze verloren van neo Oostenrijke Bundesligist WSG Swarovski Tirol met 3-2 (3-1). WSG nam de voorsprong via Zlatko Dedic (17), Cenk Sahin kon echter direct gelijk maken (18), opnieuw Dedic (36) en David Gugganig (39) zorgden voor een 3-1 voorsprong voor de Tirolers . Na de pauze scoorde Christopher Buchtmann de aansluitingstreffer (55) maar ondanks voldoende mogelijkheden viel de gelijkmaker niet meer.

Voor de wedstrijd tegen het naar de eerste Oostenrijkse Bundesliga gepromoveerde Swarovski stuurde hoofdcoach Jos Luhukay zijn team in een 4-2-3-1 op het gazon in het drukbezochte Hippacher Lindenstadions. Kevin Lankford begon hierbij als enige aanvaller. De wedstrijd ontwikkelde vanaf het begin een levendig spel en de eerste kans was voor de Tirolers. Na een aanval aan de linkerkant kwam aanvaller Sebastian Santin in het strafschopgebied tot een besluit, hij zette het leer maar een goede meter langs het doel (6). Aan de andere kant mistte Cenk Sahin duidelijk de weg naar het doel na een hoekschop (8).

Terwijl Kelvin Yeboah het leer van dichtbij miste (16′), scoorde Zlatko Dedic 60 seconden later wel. De aanvaller maakte gebruik van een fout in het bruin-witte verdediging en zijn schot op de rand van het doel bleek te moeilijk voor Svend Brodersen, 1-0 (17.). Onze Kiezkicker schrokken maar heel even want in de tegenreactie scoorde Cenk Sahin meteen de gelijkmaker. Na een lange bal van Jakob Bednarczyk achter de Tiroler verdediging volleyde Sahin de bal langs WSG keeper Ferdinand Oswald , 1-1(18 ‘).

Even later – in het strafschopgebied – kruisten de paden van Bednarczyk en Lukas Grgic elkaar. De laatste viel en er werd een penalty gegeven voor WSG. Benjamin Pranter nam de bal maar hij faalde oog in oog met Brodersen, die het leer uit de linkerhoek viste (25). Machteloos was onze keeper elf minuten later. Via een snelle aanval door de Tirolers aan de linkerkant besloot Dedic van dichtbij, 1-2 (36). De Oostenrijkers profiteerden kort daarna van een rebound om de 3-1 te maken (39). In de tegenreactie probeerde Ryo Miyaichi het vanaf een goede 17 meter, maar hij faalde Oswald te verslaan(40). Kort voor de pauze had Ersin Zehir het doelpunt op het hoofd, de bal ging na een voorzet van Bednarczyk echter nipt over (45.).

Voor de tweede helft deed Luhukay in totaal zeven wissels. FCSP had veel druk na de pauze maar geen significante scoringskansen. Seung-won Lee probeerde een afgeweken bal te plaatsen maar trapte ver over (52.). Christopher Buchtmann deed het beter na een goede aanval aan de linkerkant. Daniel Buballa had Christian Conteh bediend en gaf deze strak voor doel waar Buchtmann de 2-3 onder de dwarslat knalde (55.).

Een beetje later probeerde Lee het opnieuw van een afstand, deze keer scheelde het slechts een goede twee meter (60e). Kort daarna wisselde WSG-coach Thomas Silberberger bijna volledig door en Luhukay zelf deed ook opnieuw vier wissels (63e). Door de vele veranderingen viel de wedstrijd compleet stil en beide clubs konden zich niet doorzetten in het strafschopgebied.
In het slotkwartier zette Conteh op links de turbo op. Vanaf tien meter stuitte de vleugelspeler op de goed reagerende Oswald (77).

Aan de andere kant werd jeugdspeler Leon Schmidt op zijn kunnen getest, bij het schot van Milan Jurdík verhinderde hij van dichtbij de mogelijke 4-2 (81). In de laatste minuten gooide onze FCSP alles naar voren. Zo speelde centrale verdediger Christopher Avevor vanaf de 85 minuten naast Dimitris Diamantakos. Avevor startte kort daarna een dubbele kans. Hij legde af naar Sobota, die de vrijstaande Diamantakos in het midden aanspeelde, maar deze kopte het leer op de rug van zijn tegenstander. De bal landde bij Conteh, wiens schot vanop zes meter net van de lijn gehaald kon worden (87.). Een beetje later was het voorbij en verloor FC ST. Pauli met 3-2.

Jos Luhukay over de wedstrijd: “We zagen twee verschillende helften. Niet alleen scoorde onze tegenstander de doelpunten, we lieten ook te gemakkelijk kansen toe. In de tweede helft werd onze wedstrijd beter. We hadden nog een doelpunt kunnen maken. Over het algemeen was het een goede test om meer indrukken te krijgen naast de trainingssessies. ”

Opstelling

1e helft : Brodersen – Bednarczyk, Carstens, Hornschuh, Park – Zehir, Hoffmann – Miyaichi, Buchtmann, Sahin – Lankford

2de helft : Schmidt – Kalla, Avevor, Hornschuh (63. Knoll), Buballa – Lee – Miyaichi (63. Loubongo M’Boungou), Sobota, Buchtmann (63. Coordes), Conteh – Lankford (63. Diamantakos)

Doelpunten : 1: 0 Dedic (17th), 1: 1 Sahin (18th), 2: 1 Dedic (36th), 3: 1 Gugganig (39.), 3: 2 bay man (55.)

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply