Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Ziereis:”Mijn knie voelt heel goed aan”

Van woensdag 3 juli en tot vrijdag 12 juli bereiden onze Kiezkickers zich voor op het nieuwe seizoen in het zomerkamp in Mayrhofen. Philipp Ziereis is nog steeds afwezig na de opgelopen knie kruisbandscheur in januari. De centrumverdediger werkt – samen met Johannes Flum en Luca Zander – in Hamburg aan zijn comeback.

De lucht is grijs en het regent een beetje wanneer Philipp Ziereis – op zaterdag 6 juli 2019 12:15 uur – het oefenterrein verlaat in de Kollaustraße. In Mayrhofen daarentegen – waar de teamgenoten hun trainingskamp van de zomer afronden – verlaten de Boys in Brown het gazon bij veel zonneschijn en bijna 30 graden. Hoewel de externe omstandigheden duidelijk anders kunnen zijn, is één ding hetzelfde: het zweet loopt niet alleen op het trainingskamp ​​maar ook op de Kollaustraße.

“Het was een frisse twee uur,” verklaarde een zichtbaar uitgeputte Ziereis na de eenheid met atletiektrainer Janosch Emonts. Het eerste uur werkte de centrumverdediger in de fitnessruimte, de tweede helft van de training ging verder op het gazon. “Binnen veel coördinatie en krachttraining, er dan buiten korte passes, lange passes, dribbelen, uithoudingsvermogen en tempo runs – het is er allemaal bij,” aldus Ziereis die in januari op het winter trainingskamp in Spanje Oliva Nova een gescheurde kruisband in zijn rechter knie opliep.

Nadat de 26-jarige de voorbije dagen samen met de overgeblevenen in Hamburg Johannes Flum en Luca Zander op het trainingsveld had getraind, stond er zaterdag 6 juli 2019 een solo training met Emonts op het programma. Onze atletiek trainer heeft een gevarieerd programma voor de centrale verdediger bedacht, niet alleen gericht op de beschadigde rechterknie, maar op het hele lichaam.

Reeds in de gewichtsruimte staat onze centrale verdediger flink in het zweet. Emonts geeft altijd hints en hulp en is zeer tevreden met het werk van de verdediger, hij is steeds opnieuw lovend. Op het gazon vielen er verschillende keren “zeer goede” of “super bal” op het veld te noteren, omdat de verdediger zichzelf op het einde van een baloefening heel nauwkeurig presenteert en het leer blijft trappen in het minidoel.

“Ik ben een voetballer, dus natuurlijk geniet ik het meeste van de bal”, legt Ziereis uit en voegt eraan toe: “Na zo’n blessure, realiseer je je ook dat elke oefening in de gewichtsruimte en elke run je zal helpen. Ze maken er gewoon deel van uit. “Emonts vraagt ​​herhaaldelijk tijdens de oefeningen of de knie reageert, maar Ziereis heeft geen problemen. “Ik kan nu alles doen wat ik zou moeten doen. Mijn knie voelt heel goed aan en reageert niet op de inspanning, “zegt de 26-jarige.

Hoewel de eenheden met Emonts belangrijk zijn, zou de centrale verdediger gelukkig zijn geweest in Mayrhofen: “Ik was lang niet bij de jongens en natuurlijk zou ik daar graag willen zijn. Maar ik heb contact met de jongens en volg natuurlijk wat ze in Oostenrijk doen. “Ziereis heeft de afgelopen dagen veel gedaan, op zondag 7 juli kan hij even pauzeren. “Veel rusten,goed eten en langs gaan in de Millerntor Gallery. Het bezoek was de afgelopen jaren nooit mogelijk vanwege det rainingskampen, “zei de centrale verdediger.

Regeneratie is belangrijk op de dag van rust, want in de komende week gaat het naast de fitness ook op het veld terug ter zaken. Dan weer samen met Flum en Zander. “Volgende week zullen we hier opnieuw doorgaan. Met zes trainingsdagen en een paar dubbele schiften wordt dat weer stevig. Niets komt uit het niets. Het is ook gemakkelijker met drie personen. ”

Of het weer zal regenen op het oefenterrein of dat de zon schijnt in Mayrhofen zal niet van belang zijn. De beslissende factor is de training en de hoop zo snel mogelijk weer op het veld te staan met alle teamgenoten en samen te zweten.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters

Leave a Reply