Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Sahin:”De tijd in Ingolstadt heeft me persoonlijk verrijkt”

Een nieuw – oud – gezicht is te vinden op het trainingskamp van onze FCSP in Oostenrijk. Cenk Sahin is terug bij FCSP nadat hij werd uitgeleend aan FC Ingolstadt. In het Zillertal sprak hij over zijn verhuur, de herstart bij onze Kiezkickers en zijn persoonlijke doelen.

Na een half jaar bij FC Ingolstadt staat Cenk Sahin terug op het veld bij FC St Pauli. Afgelopen winter ging de dribbel sterke vleugelspeler voor verhuur naar de competitie rivaal. Ondanks de degradatie van de Schanzer en het feit dat Cenk niet altijd op het veld stond, was de verandering voor de 24-jarige op dat moment precies de juiste beslissing. “Ik had de verandering van lucht nodig. Het heeft me dan ook goed gedaan. Natuurlijk is het jammer dat ik niet altijd heb gespeeld, maar de tijd in Ingolstadt heeft mij persoonlijk verrijkt, “zei hij op het trainingskamp van onze Boys in Brown.

Taalkundig heeft Sahin ook grote vooruitgang geboekt. In de afgelopen paar jaar had Cenk altijd een vertaler nodig – de U15-coach Baris Tuncay – voor gesprekken met de pers  en ondertussen,nu kan hij zich zonder enige hulp zich behelpen in een voor hem vreemde taal. “Ik maakte een grote sprong in de afgelopen zes maanden. Ik heb altijd veel begrepen, maar spreken was altijd een probleem voor mij. Dit is veel beter en natuurlijk ook een groot voordeel voor mij op het veld “, zegt Cenk Sahin over zijn vooruitgang op taalkundig gebied.

Natuurlijk blijft hij voetballer en hier is het aan hem om het momentum van de herstart op te nemen. Nieuwe coach, nieuw geluk is zijn motto, en natuurlijk kan hij moeilijk gekant zijn tegen de aanvallende koers van Jos Luhukay. “We willen offensief spelen en agressief verdedigen. Dit geeft ons meer balbezit. Natuurlijk vind ik het leuk, “beschrijft hij zijn mening over de nieuwe tactische richting van Kiezkicker.

Zelfs persoonlijk heeft hij een goed gevoel ook al ligt er veel werk voor hem. “De coach vertrouwt me. Hij weet wat ik kan, maar ik moet op veel gebieden verbeteren. Daarbij hoort ook het defensieve werk “, zegt Cenk zelfkritiek. Waar hij op het veld terechtkomt, is niet zo belangrijk voor hem. “Ik speel graag op de rechtervleugel, maar ik heb ook geen probleem met de linkerkant”, concludeert de 24-jarige.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters

Leave a Reply