Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP met de eerste training op trainingskamp Mayrhofen

The Boys in Brown zijn begonnen aan hun 10-daagse zomerkamp Mayrhofen-Hippach! Na een goed vijf uur durende reis stonden onze Kiezkickers voor het eerst in de vroege avond al op het trainingsveld. Hoofdcoach Jos Luhukay legde de focus op veel werken met de bal.

Nadat onze FCSP – na acht trainingssessies en de eerste twee oefenwedstrijden – op de vrije dinsdag 2 juli 2019 kon uitslapen, ging de wekker heel vroeg af op woensdag 3 juli 2019. Om uiterlijk 8.30 uur moesten Robin Himmelmann en Co. op de luchthaven van Hamburg aankomen. Geen van de 27 spelers en niemand van het trainingsteam miste het afgesproken ontmoetingspunt, de teamkas werd dus niet gespekt.

Na de bekende procedure: check in en de koffer afgeven KLIK! – was na even wachten tijd voor de boarding. Om 10:15 uur stipt vertrok het vliegtuig en om half elf landde het in München. Toen ging het verder met de teambus – met de buschauffeur Jens Peter Brose die al op maandag 1 juli 2019 vertrok richting Oostenrijk: KLIK!

Na een kleine 200 kilometer en een rit van tweeëneenhalf uur bereikte het team van Luhukay het teamhotel Elisabeth Hotel & SPA om 15 uur: KLICK! Hier pakten de jongens in Brown hun kamersleutels op en brachten hun bagage naar de kamer, een beetje later gevolgd door een maaltijd. Na een korte rustperiode trok Jos Luhukay voor de eerste keer op het gazon van het sportcomplex van de SK Hippach in de vroege avond. Een eerste warming-up volgde richting het plein, want de Kiezkicker reden de goede vier kilometer met de fiets.

Op het veld ging het meteen met de bal. De keepers werden onder handen genomen door keeperstrainer Mathias Hain en de veldspelers speelden in goed humeur het populaire hoekspel in 5-op-2: KLIK! Aan het einde van de training volgden verschillende spelvormen over het hele veld. Na 90 minuten zat de eerste eenheid van het trainingskamp in de zomer erop.

Ook de vier kilometer terug naar het teamhotel verliep terug op de fiet. In het hotel om 20 uur  volgde een diner samen, een teamvergadering volgde direct daarna. De rest van de avond voor het slapen gaan, benutten onze Kiezkickers om te worden behandeld door de fysiotherapeut.

Foto’s van de reis, de eerste training en keeperstrainer Matze Hain is te vinden op FC St. Pauli TV !

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply