Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Oefenwedstrijd: FCSP wint met 0-11 bij Celle

FC St. Pauli is met een overwinning aan de voorbereiding van het seizoen 2019/20 begonnen. In de oefenwedstrijd tegen Celle-straatselectie in het Günther-Volker-Stadion wonnen onze Kiezkickers een 0-11. Onder de doelpuntenmakers waren de twee nieuwkomers Rico Benatelli en Boris Tashchy.

Bij zomerse 29 graden droegen onze Boys in Brown voor het eerst de nieuwe tenue voor het nieuwe seizoen. In de startopstelling vierde nieuwkomer Rico Benatelli – die van Dresden naar het Millerntor in de zomer overkwam- zijn debuut voor FC St. Pauli en kreeg ten minste al bij het opkomen een voorproefje van “Hells Bells”. Samen met zijn nieuwe teamgenoten speelde de nieuwkomer tegen een stadsselectie van de Nedersaksische districtsstad Celle. De Elf van de thuisploeg bestonden voornamelijk uit spelers van oberliga promovendus MTV Eintracht Celle en werd aangevuld met individuele spelers uit negen andere clubs uit de regio.

Op het veld zette FC. St. Pauli vanaf het begin de toon: Na een vrije trap van Marvin Knoll devieerde Dimitrios Diamantakos het leer op de dwarsbalk (6). Slechts één minuut later stond de Griek wel op het bord. Na een vlakke pass van Jakub Bednarczyk scoorde de spits centraal de voorsprong van onze FCSP (7 ‘). Diamantakos nam toen de rol van de voorbereider op zich en hielp Benatelli aan zijn eerste doelpunt, die de bal over de lijn duwde (13’). Na tussentijdse drankpauze duwde het team van hoofdcoach Jos Luhukay voor de rust door. Waldemar Sobota (34e, 38e), Kevin Lankford (36e, 40e) bracht de stand naar 6-0 .

Al tijdens de eerste helft bereiden de overige elf Kiezkickers zich voor op de tweede helft, zodat er een volledige verandering van elftal was bij de rust. Ook de tweede groep toonde hun honger naar doelpunten: Christopher Buchtmann schoot binnen het strafschopgebied de 7: 0 (51). Aansluitend scoorde vleugelspeler Christian Conteh (56), nieuwe aanwinst Boris Tashchy (59e) en U23 jongeling Jannes Wieckhoff (71) duwde de score in de dubbele cijfers. Het slotpunt werd geplaatst op de stip door Buchtmann – na een fout op Carsten Florian – die de 0-11 op het bord schoot (86). Een succesvolle test.

Hoofdcoach Jos Luhukay: “Over het algemeen vonden we vandaag goede randvoorwaarden. Het team speelde heel geconcentreerd in beide helften en wilde meer en meer. Na de intensieve trainingsdagen kunnen we met deze eerste test leven. De jongens hebben het goed gedaan en dan we zullen morgen zien hoe het eruit zal zien in de volgende wedstrijd. ”

Christopher Buchtmann: “Ik denk dat we het goed gedaan hebben voor onze eerste wedstrijd. Er zat veel vaart in. Misschien had het een of twee doelen meer kunnen zijn, maar we zijn er slechts een week bezig – dat zag er heel goed uit. ”

FC St. Pauli 1e helft

Brodersen – Bednarczyk, Avevor, Knoll, Buballa – Zehir – Coordes, Sobota, Benatelli, Lankford – Diamantakos

FC St. Pauli 2e helft

Schmidt – Wieckhoff, Carstens, Hornschuh, Park – Lee, Becker – Miyaichi, Buchtmann, Conteh – Tashchy

Cheftrainer: Jos Luhukay

Doelpunten: 0:1 Diamantakos (7.), 0:2 Benatelli (13.), 0:3 Sobota (34.), 0:4 Lankford (36.), 0:5 Sobota (38.), 0:6 Lankford (40.), 0:7 Buchtmann (51.), 0:8 Conteh (56.), 0:9 Tashchy (59.), 0:10 Wieckhoff (71.), 0:11 Buchtmann (86., FE)

Leave a Reply