Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Benatelli: “Ik wil mezelf en mijn spel naar het veld brengen”

De eerste dagen bij een nieuwe club worden altijd geassocieerd met wederzijdse nieuwsgierigheid. Aan de ene kant was Rico Benatelli blij om zijn nieuwe teamgenoten te ontmoeten. Aan de andere kant beantwoordde de 27-jarige ook ijverig op de vragen van de journalisten. Benatelli sprak over …

… zijn verhuizing naar Millerntor: “Ik voelde me goed in Dresden en had daar twee mooie jaren, maar ik was erg blij toen St. Pauli zijn interesse toonde, de coulisse en de club hier zijn zeker speciaal, daarom kon ik me goed voorstellen om naar hier te wisselen. ‘

… de veranderende samenstelling op de trainersbank en bij de sportchef: “Ik had op voorhand al contact met de coach en sportief directeur Andreas Bornemann. Dit waren goede discussies en het is daarom dat ik met een positief gevoel naar hier kwam. Ik ben blij om hier te zijn en wil zoveel mogelijke wedstrijden spelen. ”

… zijn vakantie dit jaar : “Ik was in Singapore en was vervolgens op het Noordzee-eiland Borkum waar mijn moeder woont. Daarna ben ik nog op vakantie geweest in Caorle de buurt van Venetië, waar de wortels van mijn opa liggen ..”

… de fitness-test op maandag 24 juni: “De test zal niet slecht zijn. Tot nu toe was ik in bij al mijn vorige teams altijd in de top drie. We hebben een vakantieplanning meegekregen en we beginnen niet vanaf nul …”

… de Kiezkicker met wie hij al samen gespeelde: “Ik heb in Dortmund met Marc Hornschuh samen gespeeld in een elftal en met Christopher Buchtmann in het Westfalen-selectie.”

… zijn spel op het Millerntor: “De vorige wedstrijden met Wurzburg, Aue of Dresden zijn dikwijls goed verlopen voor mij, nu ik kijk ernaar uit om de eerste keer op te lopen voor FC St. Pauli op Millerntor ..”

… zijn sterke punten: “Daar praat je natuurlijk niet graag over, maar ik wil graag de bal hebben. Ik ben goed met de bal en wil voetballen, maar ik ga ook graag in het strafschopgebied, maar help evengoed graag defensief mee”

… zijn vader, die 192 Bundesliga games voor VfL Bochum heeft gespeeld “Hij is heel belangrijk voor mij en mijn ontwikkeling, hij volgt mij bijna elke wedstrijd, vaak komen samen naar het stadion en is een belangrijke partner. Hij vertelt me altijd zijn eerlijke mening, hij was ook tevreden over de interesse van St. Pauli. ”

… de doelstellingen met FC St. Pauli: “Ik wil hier meedoen en mijn spel naar het veld brengen. St. Pauli heeft zeker goede ambities. We willen eerst zien dat we alles implementeren om succesvol te spelen. We zijn al goed gepositioneerd, maar moet eerst kijken van wedstrijd naar wedstrijd. ”

Bij FC St. Pauli TV vindt u de video van de ronde tafel in volle lengte!

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters

Leave a Reply