Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Boris Tashchy:” Spelen in een geweldig atmosfeer en ik heb ook ambities”

Een trainingsstart betekent altijd nieuwe gezichten. Het was vandaag niet anders in de Kollaustraße. Voor Boris Tashchy en Rico Benatelli stonden zondag 23 juni 2019 de eerste werkdag voor FC St. Pauli op het programma. Voor spits Tashchy ging het na de eenheid meteen door naar de gesprek met de Hamburgse pers.

De nieuwkomer Boris Tashchy – met een duidelijk goed humeur –  nam plaats in de perszaal aan de Kollaustraße na zijn eerste training voor FC St. Pauli. “Alles is geweldig: de jongens, de plaats en de omstandigheden hier aan de Kollaustraße in het algemeen, ik ben erg blij,” onthulde de van MSV Duisburg overgekomen spits. Hoewel hij zijn teamgenoten tot nu toe alleen kent van de andere speelhelft – maar dat zal snel veranderen –  gaat hij voor FCSP met nummer 24 als Kiezkicker verder.

Op de vraag op de grond van de reden waarom hij besloot na de degradatie met de MSV voor FC St. Pauli koos moest Boris niet lang zoeken naar woorden. “Iedereen in de zaal weet wat een Club St. Pauli is, en ik hou van de lange traditie van de club, en ze hebben een geweldige publiek en ambities”, zei de 25-jarige. Hij heeft ook een zeer pet op van hoofdcoach Jos Luhukay, die hij al kent uit Stuttgart. “Toen het aanbod kwam terug met hem te werken was het meteen duidelijk dat ik het wilde doen,” verklaarde hij zijn transfer naar Millerntor.

Eén ding zal vooral belangrijk zijn in het komende seizoen. “De tweede Bundesliga is elk jaar moeilijk, ongeacht de teams en hun samenstellingen, dus we moeten steeds hard werken en ons op elk weekend concentreren. Voor een goed jaar heb je mentaliteit en kwaliteit nodig”, zei hij. Toen hem werd gevraagd naar zijn eigen doelen wilde hij niet in detail treden. “Een spits moet elke week voor het team werken en hij kan ook goed presteren zonder dat hij een doelpunt maakt,” zei Tashchy.

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply