Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Blindenvoetbal : FCSP met 3 maal winst op 2e speeldag

Voor onze blindenvoetballers had het afgelopen weekend niet beter kunnen verlopen. Op speeldag 2 van de Bundesliga seizoen 2019 behaalden onze blinde Kiezkickers in Marburg drie overwinningen. De 4-0 tegen FC Schalke 04 werd gevolgd door een doelpuntrijke 12-0 overwinning tegen SG Viktoria Berlin / PSV Köln, en het duel met de kampioen van vorig jaar – MTV Stuttgart – werd met 1-0 gewonnen door onze blindenvoetballers.

Medio mei waren onze blindenvoetballers – in Stolberg – reeds met succes begonnen aan het nieuwe seizoen met een 2-0 overwinning tegen BVB. In Marburg leverden onze Kiezkickers op speeldag 2 een zeer sterke prestatie. Als aftrap van de speeldag wist het elftal gecoacht door Wolf Schmidt echt het doel staan, met maar liefst 12-0 versloegen onze Boys in Brown SG Viktoria Berlin / PSV Keulen. Reeds voor de pauze stond het – na twee doelpunten van Jonathan Tönsing en een hattrick van Rasmus Narjes – al 5-0. Na de pauze bleef FCSP de voet op het gas houden en via Serdal Celebi zijn hattrick en Jonathan Tönsing zijn vier klapper stonden de dubbele cijfers op bord.

In de tweede wedstrijd op zaterdag 22 juni 2019 ging het tegen FC Schalke 04 – die kampioen MTV Stuttgart met 2-0 versloeg op speeldag 1 – verder. Een opwindend wedstrijd was dan ook te verwachten. Op het einde stond een verdiende 4-0 op het bord. De doelpunten werden gemaakt door Philipp Versen, Paul Ruge, Jonathan Tönsing en Rasmus Narjes. Als leider met negen punten en een doelsaldo van 18:0,gingen onze Brown-Whites op zondag 23 juni 2019 het langverwachte duel tegen MTV Stuttgart aan. Het werd een zeer competitieve wedstrijd die onze Kiezkickers dankzij een doelpunt van Tönsing met 1-0 wonnen. FCSP nam zo wraak op de laatste nederlaag van vorig jaar.

Met drie overwinningen in drie wedstrijden en een doelsaldo van 17:0  had de tweede Bundesliga-speeldag niet beter gekund lopen. Op zaterdag 20 juli en zondag 21 juli vind de derde speeldag in Dortmund plaats. Als koploper speelt onze FCSP daar tegen SF BG Blista Marburg, BVB en SG Viktoria Berlin / PSV Köln.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: FCSP Blindenvoetbal

Leave a Reply