Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Luhukay:”Mentaliteit verslaat kwaliteit”

Zondag 23 juni 2019 beantwoordde hoofdcoach Jos Luhukay de vragen van de journalisten na de eerste training van het nieuwe seizoen 2019/20. Onze coach had het over ….

de staat van zijn team: “We hebben de afgelopen twee dagen de sportmedische onderzoeken gehad, die we morgen verderzetten. Nu moeten we ons elke dag verbeteren om richting  kampioenschap ons via vriendschappelijke wedstrijd naar vriendschappelijke wedstrijd in een betere samenstelling te komen…”

… over mogelijke nieuwkomers: “We moeten kijken naar alle delen van het team en zijn nog niet op het einde van de samenstelling, de transferperiode eindigt pas in twee maanden en in de tijd kan veel natuurlijk veel gebeuren. Natuurlijk wenst elke coach dat de definitieve ploeg er al vroeg staat. Maar we zetten onszelf niet onder druk. We zijn niet in ruststand maar zijn actief – maar een transfer is alleen zinvol als we ons kwalitatief verbeteren. ”

… het DNA van zijn elftal: “Mentaliteit verslaat kwaliteit, we kunnen alleen over een filosofie spreken wanneer iedereen klaar is om van de eerste tot de laatste minuut gas te geven.”

… de kwaliteit van de 2e Bundesliga . “Ik zie het niet zo dat dit jaar de sterkste tweede Bundesliga aller tijden is . Toen ik met Gladbach in 2008 ben gepromoveerd, waren er ook zeven, acht potentiële Bundesliga clubs erbij en waren we toen in staat om de promotie te vieren. Natuurlijk zijn er dit jaar zeker vier clubs die meer mogelijkheden hebben dan wij. Wij behoren bij groep achtervolgers, daarom kijken we naar ons zelf. We willen onze eigen fans meenemen en ze iets bieden uit onze eigen DNA en voorstelling. ”

worden de eerder uitgesproken woorden dat hij binnen de twee jaar met FCSP wil promoveren: “Ik ben een oprecht man en zeg wat ik denk. Promotie in twee jaar is mijn persoonlijke droom ik willen nastreven heb ik gezegd op het moment dat ik werd geïntroduceerd. In de laatste zes weken stonden er constant steeds minder spelers tot mijn beschikking en het was toen nog  niet duidelijk dat zowel Stuttgart en H$V dit seizoen in de 2. Bundesliga zouden spelen. Voor ons  -met de blik op komende seizoen – wordt het belangrijk dat we ons topvorm bereiken. ”

… de blessuregevoeligheid van onze Kiezkickers: “Het is ongelooflijk dat St. Pauli er in de afgelopen drie jaar niet in geslaagd is om over een heel seizoen constant te presteren. Daarom is onze belangrijkste focus het feit dat we de jongens zonder blessures richting competitie start brengen. Het is moeilijk om specifieke doelen te geven wanneer de meeste spelers niet meer dan 15-16 wedstrijden gespeeld hebben. We volgen elke dag een wijze en manier, hoe we willen voetballen. Het is daarom belangrijk om fitte spelers te hebben. Onlangs waren er altijd vier, vijf, zes, zeven, acht spelers geblesseerd. Dat is catastrofaal. ”

… de terugkeer van de langdurig geblesseerde spelers: “Het is moeilijk om een tijdvenster te plaatsen. We moeten afwachten en de spelers zwaarder belasten en kijken hoe ze dan reagereb. Op dit moment kan ik alleen luisteren naar de perceptie van artsen en fysiotherapeuten. Natuurlijk hopen wij dat de spelers honderd procent kunnen meetrainen. ”

… de jeugdspelers op de professionele training: “De spelers die er vandaag de dag waren, zullen ook volgende week op training zijn. Maandag zullen we beslissen of de jongens meegaan naar het trainingskamp of niet. Wij willen het van week tot week bekijken en de spelers beter leren kennen. Het is mij nogal vaker overkomen dat dergelijke spelers in de start-elf geraakt zijn. Het is zeer positief om deze jongens te hebben, zij moeten nu hard werken om zich aan het niveau van de tweede divisie aan te passen. ”

… wie wordt kapitein: “Ik zal de kapitein aanwijzen. Maar ik wil wachten op de komende vier weken voorbereiding en zien hoe de spelers zich ontwikkelen. In deze periode zal zich de komende kapitein zelf aanwijzen.”

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply