Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

U16 verbreekt Oberliga record met 4-1 winst

De U16 gaat de zomervakantie in met een overwinning. Na de 1-4 overwinning bij Vorwärts Wacker Billstedt  heeft geen enkel U16 Oberliga-team meer punten behaald dan onze FCSP. Bleron Ademi (23e), Lennart Lux (30e), Tom Kankowski (57e) en Luis Steiger Borrero waren de doelpuntenmakers in de 20ste competitie overwinning van het seizoen. 

Bijna twee weken na de bekeroverwinning moesten onze U16 nog één keer in actie treden in de competitie. Onze spelers hadden reeds op de vorige speeldag de kampioensschaal overhandigd gekregen. Niettemin wilde de Kiezkicker opnieuw op recordjacht gaan met een nieuwe overwinning kon het de beste Hamburg U16 Oberliga-team tot nu toe worden. De Boys in Brown hadden het moeilijk in de beginfase, maar Bleron Ademi (23′) en Lennart Lux zorgden voor de verdiende voorsprong (30′). In sommige gevallen handelden de Brown-Whites te omslachtig om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Tom Kankowski (58.) en Luis Steiger Borrero (77.) zorgden voor de beslissing nadat de gastheren hadden tegen gescoord (67.). Met de 1-4 verbrak FCSP het puntenrecord van de U16 Bundesliga en verbeterde het zijn eigen doelpuntensaldo.

“Na de lange pauze vonden we moeilijk ons spel. Vorwärts Wacker heeft goed meegespeeld, maar we kwamen geleidelijk in de wedstrijd. We hebben de doelpunten verdiend door speciale combinaties. We hebben echter ons het leven zelf moeilijk gemaakt, omdat we de moeilijke optie zochten in plaats van een eenvoudige pass, maar het einde van de dag dat we zijn erg blij en trots. Het team heeft met name grote vooruitgang gemaakt op mentaal gebied en het ging erg goed doorheen het jaar. We zijn nu blij met de zomervakantie, maar het is ook met tranen in de ogen dat we deze lichting moeten afgeven die we bij de U12, U13 en U14 hebben begeleid “aldus hoofdtrainer Benjamin Olde.

FCSP U16

Boz – Weymar, Oti, Buhr, Becker – Fedkenhauer – Borgmann (27 Steiger Borrero), Guner (41 Kankowski), T. Duah (39 Fichtner), Ademi – Lux (41 Fazlija)

Hoofdtrainer: Benjamin Olde

Doelpunten: 0: 1 Ademi (23e), 0: 2 Lux (30e), 0: 3 Kankowski (58e), 1: 3 (67e), 1: 4 Steiger Borrero (77.)

SR: Nico Kreidel

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Stefan Groenveld

Leave a Reply