Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Dæhli : “Zelfs als de resultaten niet klopten, het was erg leuk”

Mats Møller Dæhli was vorig seizoen niet uit het elftal te denken, zoals blijkt uit zijn cijfers. Slechts twee wedstrijden moest de Noor missen. Met zijn andere cijfers  – twee doelpunten, vier assists – kan de veelzijdige middenvelder niet echt tevreden zijn. Maar omdat hij het seizoen zonder blessures heeft doorstaan, trok hij persoonlijk een positieve conclusie uit afgelopen seizoen. Vanwege de prestaties in recente wedstrijden gaat de middenvelder met een positief gevoel in het nieuwe seizoen.

In 32 wedstrijden speelde Mats Møller Dæhli vorig seizoen, achter Robin Himmelmann en Marvin Knoll stond de Noor het meeste op het veld. Hij legde de basis hiervoor in beide voorbereidingen. “Zowel in de zomer als in de winter deed ik alles tegenovergesteld tot de afgelopen jaren,” zei de middenvelder, die in het seizoen 2017/18 13 wedstrijden had gemist omwille van een blessure. “Ik heb een paar dingen veranderd na mijn laatste blessure in maart 2018. Naast meer krachttraining en stretching, heb ik ook mijn dieet veranderd en sindsdien slaap ik meer – niet veel, maar toch een beetje,” zei de 24-jarige.

Uitgeslapen en fitter, de vele goede prestaties van Møller Dæhli hielpen onze Kiezkickers twee derde van het seizoen in de top te houden. Vooral de fase voor Kerstmis, met de overwinningen tegen Bochum, Fürth en Magdeburg herinnerde de middenvelder zich. “Hierdoor konden we ook afscheid nemen voor de winterstop met een positieve stemming”, zei Mats, die echter opmerkte dat de twee belangrijke spelers – Henk Veerman en Philipp Ziereis – voor de tweede helft van het seizoen geblesseerd raakten.

Het toenemende aantal geblesseerden na de jaarwisseling wilde Mats niet inroepen als de reden voor de zwakke terugronde. “Dat mag geen excuus zijn voor onze prestaties, we hadden het beter als team moeten doen”, zei Møller Dæhli: “Met de negende plaats kunnen we niet mee tevreden zijn, maar uiteindelijk krijg je altijd wat verdient. Andere teams in de terugronde waren beter dan ons. ”

De fase midden maart, te beginnen met de derby-nederlaag, noemde Mats de “slechtste periode”. Na een bijna volledige seizoen zonder blessures miste hij juist deze wedstrijd. Hij moest de Derby thuiswedstrijd als gevolg van een maag-infectie laten schieten. “Dat was heel bitter voor mij. Het had me zo hard te pakken, ik had geen kans om daar een of andere manier aanwezig te zijn”, zegt Mats, die de sfeer in de dagen en zelfs op de dag van de wedstrijd benoemde als “absoluut buitengewoon” en hij was graag mee het veld opgelopen.

Over de toekomt gesproken: Bijna altijd kon de 24-jarige gevonden worden op de offensief vleugel. Jos Luhukay stuurde Moller Dæhli in de laatste twee wedstrijden tegen Bochum en Fürth met een meer defensieve rol op het gazon. ” Het was heel plezant op de zes. Tegen Bochum heb ik ongeveer 20 minuten nodig gehad om echt goed in de wedstrijd te zitten. Het was ongebruikelijk om de bal op het een of ander moment als laagste speler te hebben. Maar daaraan wen je na twee of drie wedstrijden”aldus de 24-jarige, die eraan toevoegde:” Ik voel me in het centrum heel goed, heb er ook goede wedstrijden gespeeld. Maar waar me de coach ook opstelt,  op de zes of op de vleugel, ik geef altijd de volle 100 procent. ”

Møller Dæhli had tegen het einde van het seizoen veel plezier, niet alleen in de laatste twee wedstrijden op de zes, maar “je kunt niet tevreden zijn als je niet wint of verliest in Dresden of Fürth. Onze prestaties waren ondanks de vele omzettingen en een nieuw spelsysteem echt goed. Hoewel de resultaten nog tegen vielen heeft het me veel plezier gedaan.” En dus gaat de 24-jarige met een positief gevoel in het komende seizoen 2019/20: “Ik heb hoge verwachtingen dat we veel met het team kunnen bereiken.”

De middenvelder wil dan opnieuw blessurevrij blijven om het team zo vaak mogelijk te helpen met goede prestaties. Daarbij mogen het meer dan de twee doelpunten en vier assists zoals in het afgelopen seizoen zijn. “Ik kan daar niet tevreden mee zijn, want het zou vijf goals en vijf assists moeten zijn geweest, ik wil mijn record verbeteren volgend seizoen,” zei Mats, die in één adem zei: “Zelfs als ik volgend seizoen bij geen enkel doelpunt betrokken ben, als we een succesvol seizoen spelen dan interesseert mij deze statistieken niet. ”

Vooruitblikkend maakte Mats het duidelijk: “Er zijn weer veel goede teams in de competitie en ik kijk uit naar veel spannende wedstrijden, net zoals vorig seizoen wordt elke wedstrijd moeilijk, ongeacht welke tegenstander je ook noemt. Maar je moet je niveau en focus behouden als je succesvol wilt zijn. ” En zo gaat Møller Dæhli met zijn gekende goesting in het nieuwe seizoen: “We moeten en zullen het van wedstrijd tot wedstrijd moeten bekijken.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters

Leave a Reply