Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Nordduel in DFB beker: FCSP reist naar VFB Lübeck

De FC St. Pauli ontmoet – net als in 2016 – in de eerste ronde van de DFB Cup 2019/20 VfB Lübeck. De wedstrijd vindt plaats in het weekend van 9 tot 12 augustus 2019.

Om 18:38 uur stond het vast: Wereldkampioen voetbal Nia Künzer had het in het  Duitse voetbalmuseum in Dortmund beslist. Eerst trok ze Lübeck om vervolgens de bal van onze Kiezkickers te trekken. Zo reizen onze Boys in Brown na de eerste twee wedstrijden van de 2e Bundesliga naar Sleeswijk-Holstein.

De laatste keer dat FC St. Pauli in het stadion aan de Lohmühle speelde was in augustus 2016, ook toen voor de eerste ronde van de DFB Cup. De Brown-Whites hadden de overhand voor 13.300 toeschouwers met 0-3, doelpunten toen werden gescoord door Vegar Eggen Hedenstad, Sören Gonther en Marvin Ducksch. Destijds waren Christopher Avevor, Waldemar Sobota, Philipp Ziereis, Ryo Miyaichi en Christopher Buchtmann er ook bij.

VfB Lübeck eindigde het vorig seizoen 2018-19 als runner-up van de Regionalliga Nord. Terwijl ze de eerste plaats – en de kans op promotie voor de derde divisie – nipt aan VfL Wolfsburg II (77 punten) moest laten met 74 punten, had Lübeck een aanzienlijke voorsprong op de derde plaats (Werder Bremen II, 61 punten).

Reacties op de loting:

Sportief directeur Andreas Bornemann : “De vreugde bij de toeschouwer zal groot zijn gezien de korte verplaatsing. De wedstrijd heeft een zeker derby karakter. Voor ons is het van belang als 2. Bundesliga club de favorietenrol op ons te nemen. Wij treffen zeker een ambitieuze regionale liga club, die ook een rol wil spelen. Het is belangrijk om de wedstrijd met vastberadenheid, concentratie en overtuiging aan te pakken om uiteindelijk verder te gaan. ”

Hoofdcoach Jos Luhukay : “Het is goed dat de wedstrijd niet ver weg is en er zal daar zeker een geweldige sfeer zijn. VfB Lübeck heeft onlangs een heel sterk seizoen gespeeld in de regionale competitie en de promotie net gemist. We hebben respect voor de tegenstander maar willen ons als 2. Bundesliga club zeker kwalificeren voor de volgende ronde. Ik was zelf als coach van KFC Uerdingen in 2001 en 2002 in Lübeck te gast, maar dat is al een lange tijd geleden. ”

Jan-Philipp Kalla : “Tijdens de trekking moesten we redelijk lang wachten en op het eind werd de keuze steeds kleiner en kleiner. Ik denk dat het Nordduell tegen Lübeck helemaal niet slecht is.” Het is duidelijk dat we de favorieten zijn en dat we daar een ronde verder moeten kunnen gaan.

We hebben al goede ervaringen in Lübeck in 2016. Ik zat toen in de ploeg en kan me de wedstrijd nog goed herinneren. Er waren veel van onze fans afgereisd en de sfeer was bombastisch. Ik herinner me dat ik daar mijn broek aan het hek heb weggeven. Ik wist niet hoe het kwam, maar uiteindelijk stond ik daar zonder short. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters

Leave a Reply