Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Brodersen:” Je kan zien dat het vooruit gaat”

Voor Svend Brodersen was het afgelopen seizoen een grote stap voorwaarts. De doelman verzamelde zijn eerste professionele minuten en was als invaller voor Robin Himmelmann een integraal onderdeel van het team. We spraken met de geboren Eimsbütteler over zijn sportieve ontwikkeling en het feit dat hij voor zijn favoriete club kan spelen.

“Als men de ganse week en in het weekend nog bij het team hoort, geeft een heel ander gevoel dan alleen maar speelt en grotendeels traint met het tweede team”, legde Svend Brodersen het grootste verschil met zijn voorgaande seizoenen bij FC St. Pauli samen. Hij legt ook uit waarom dit zo belangrijk is. “Door het constante samen zijn is er een andere vertrouwensrelatie en je kent elkaar beter. Dit geeft me ook het nodige zelfvertrouwen om mee te doen “, legt de 22-jarige uit.

Met betrekking tot hemzelf is er alleen maar reden tot vreugde in Svend’s ogen. “Elk jaar heb ik een stap voorwaarts gezet, zowel fysiek als persoonlijk. Het feit dat ik nu nummer twee ben was de volgende logische volgende stap. Ik ben heel blij dat het goed gaat. Je kunt zien dat het vooruit gaat en je bent er trots op jezelf een profvoetballer te mogen noemen, “zegt Svend met een lach op zijn gezicht.

Zijn eerste wedstrijd als prof was meteen een grote uitdaging. Voor de 50.000 toeschouwers vierde Svend Brodersen – bij de latere kampioen Keulen – zijn professionele debuut. Voor de doelverdediger was het publiek achter hem geen probleem. Je hoeft je in zulke games niet te veel zorgen te maken, Svend beschrijft de aanpak van het wedstrijd. Door zijn tijd op de bank en met nationale teams voor de jeugd was hij in staat om aan dergelijke scènes te wennen en slaagde hij er in deze wedstrijd ook in alleen maar op zijn eigen prestaties te concentreren. “Met afspraken heeft het niet veel te maken. Christopher Avevor heeft bijvoorbeeld eenmaal weggewerkt omdat hij me gewoon niet hoorde “, zei Svend terugblikkend op de wedstrijd in Keulen.

Na twee wedstrijden buitenhuis – ook in Kiel stond Brodersen tussen de palen –  zou de keeper alles willen doen voor een wedstrijd op Millerntor. “Als een F-tiener speelde ik vaak in voorbereiding van de professionele wedstrijden. Omdat we als broekies over het hele veld speelden, vielen er niet veel doelpunten. Bovendien heb ik me steeds verwonderd over de toeschouwers, die al s’ochtends om 9 uur in het Millerntor Stadion waren “, herinnert Svend zich aan zijn eerste sportieve optredens in de toenmalige oude Millerntor.

Het feit dat zijn pad altijd teruggaat naar St. Pauli resulteert alleen al het bezit van een levenslang abonnement. “Ik blijf St. Pauli-fan voor altijd. Maar op dit moment moet ik dat ook een beetje scheiden. Ik kan me voorstellen dat ik hier voor altijd blijf, als alles past. Het kan altijd tot alle scenario’s komen. Maar het gaat momenteel verder in St. Pauli, wat mij erg gelukkig maakt “, concludeert Brodersen.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters

Leave a Reply