Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Feiten, cijfers en weetjes over het seizoen 2018-2019 deel 3

Voor de derde en laatste keer kijken we terug op het afgelopen seizoen 2018/19. Daarbij hebben we de statistieken van onze jongens in Brown onder de loep genomen. Welke Kiezkicker zette de snelste spurt, die liep de meeste kilometers, wie won de meeste duels en wie begin de meeste overtredingen?

Diamantakos en Miyaichi snelle sprinters

Was keeper Robin Himmelmann in de eerste wedstrijd tegen Aue in september met 32.13 km/h vreemd genoeg nog de snelste Kiezkicker. Wij keken naar de snelheid over een hele seizoen, en dan zijn twee spelers de snelste. Bij een spurt over 100 meter meter zou het zeker een fotofinish zijn geweest, want Dimitris Diamantakos was met zijn 34.98 km/h slechts een fractie sneller dan Ryo Miyaichi, die 34,97 km/h bereikte. Liga wijd gezien was alleen Bielefeld Andreas Voglsammer (35,1 km/h), Sandhausen Dennis Deikmeier (35.02 km/h), Paderborn Christopher Antwi-Adjej (35.01 km/h) en Ingolstadt Paulo Otavio (34.99 km/h) sneller dan Diamantakos.

Kalla, Hoogma en Ziereis sterk in de duels

Het beste tweekamper van het afgelopen competitieseizoen was Lasse Sobiech (72.37 procent gewonnen duels) van 1. FC Keulen, onze voormalige Kiezkicker. In de competitie kwam Jan-Philipp Kalla in de Top 10. De verdedigende allrounder won 166 van zijn 249 duels of een sterke 66,67 procent. Zijn teamgenoot Philipp Ziereis (167 van de 270 gewonnen duels / 61,85 procent) en Justin Hoogma (115 van de 180 duels / 61,17 procent) behaalde respectievelijk de tweede en derde plaats. Mats Møller Dæhli zocht het meeste het duel op met een tegenstander. De aanvallende vleugelspeler voerde 635 duels en won er 312. Marvin Knoll en Daniel Buballa volgen op de tweede en derde plaats in de meeste duels. Knoll vocht 537 duels uit, Buballa 535 duels.

Møller Dæhli en Knoll loopsterk

Het is geen verrassing dat Marvin Knoll en Mats Møller Dæhli de twee zijn die de meeste kilometers gelopen hebben. Mats liep vorig seizoen 333,79 kilometer bij zijn 32 wedstrijden. Marvin – bij 30 wedstrijden – miste met 327,3 km met slechts 6,49 kilometer Mats. Het feit dat Robin Himmelmann dat niet kan bereiken is logisch, maar onze keeper kwam in zijn 32 missies aan 162,41 kilometer.

Meier en Knoll ijskoud

Vorig seizoen wezen de scheidsrechters vijf keer in het voordeel van onze Kiezkickers naar de penaltystip. Terwijl Sami Allagui in Bochum nog miste wist Henk Veerman de rebound alsnog tegen de netten te duwen, trof Marvin Knoll tweemaal raak op de stip. Zowel in de 2-1 uit winst in Bielefeld als in de thuisoverwinning van 4-1 tegen Magdeburg bleef hij ijskoud. Sterke zenuwen bleek ook Alex Meier twee maal te bezitten. In de thuiswedstrijd tegen Union Berlin scoorde de aanvaller in de vijfde minuut van blessuretijd tot de veelgeprezen 3-2 thuisoverwinning. Ook in Kiel scoorde de spits op de stip, maar uiteindelijk won Holstein alsnog met 2-1.

Buchtmann en Miyaichi ‘vuilste spelers’

Met een totaal van 434 fouten zijn onze Kiezkickers als vijfde geëindigd in de competitie. De minste fouten begingen Holstein Kiel en 1. FC Magdeburg (elk 402), de meeste Union Berlin (575). Bij onze Kiezkickers gingen Christopher Buchtmann en Ryo Miyaichi het vaakst in de fout, beide begingen 37 fouten. Op de derde plaats volgde Daniel Buballa met 30 overtredingen. Darmstadt’s aanvaller Serdar Dursun (92) maakte de meeste fouten in de competitie. De meest fouten werden gemaakt op Unions Grischa Prömel (88). Bij onze Kiezkicker werd op Jeremy Dudziak (55) de meest fouten gemaakt, op de voet gevolgd door Marvin Knoll (51).

Flum en Buchtmann gele koningen

De scheidsrechters toonden 65 keer de gele kaart aan onze Boys in Brown. Met slechts 21 overtredingen was Johannes Flum met acht gele kaarten de gele koning van onze Kiezkicker. Christopher Buchtmann kreeg zeven gele kaarten bij 37 fouten. Naast de twee middenvelders liepen alleen Ryo Miyaichi en Philipp Ziereis (vijf gele kaarten) tijdens het seizoen een gele schorsingdag op.

Nominaties in elftal van de week

Met 18 selecties in het elftal van de dag bij Kicker Sportmagazine eindigde onze Kiezkicker op een gedeelde elfde plaats. Onbetwiste leider was kampioen Keulen met 45 nominaties, Regensburg (29) eindigde als tweede, Paderborn en Darmstadt (27 elk) deelden de derde plaats. Bij onze Kiezkickers stond Marvin Knoll met drie selecties het meeste in het elftal van de dag. Jeremy Dudziak, Robin Himmelmann, Alex Meier en Mats Møller Dæhli werden twee keer genomineerd, Sami Allagui, Florian Carstens, Dimitrios Diamantakos, Jan-Philipp Kalla, Bernd Nehrig en Henk Veerman één keert. Himmelmann was de enige Kiezkicker die speler van de dag was op de 24ste speeldag. Bij de uitwedstrijd in Paderborn begin maart hield onze keeper het team in de wedstrijd met verschillende reddingen

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: You Tube

 

Leave a Reply