Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Himmelmann: “Dan kan het ook echt goed worden”

Met de komst van Jos Luhukay bij FC St. Pauli stond er niet alleen een nieuw gezicht aan de zijlijn van onze Kiezkickers. Ook op het veld was er na verloop van tijd iets veranderd. De spelers voor Robin Himmelmann kregen van de nieuwe coach meer aanvallende impulsen. Hoewel de veranderde tactiek van de Boys in Brown geen puntenwinst opleverde, gaf het voor doelman Robin Himmelmann nog meer zin naar het komende seizoen, zoals hij in ons gesprek vertelde.

“Het is niet het typische gevoel van het einde van het seizoen”, zei onze nummer één, verwijzend naar zijn emotionele toestand. “Meestal ben na een lang seizoen blij met het einde en verheug je je op de vakantie en de tijd zonder voetbal. Het is nu niet veel anders, maar toch veel spelers kijken al uit naar de aankomende voorbereiding en speeltijd, “onthult de 30-jarige, wat aangeeft dat de eerste weken onder Jos Luhukay leuk zijn geweest.

Hoe zag het spel van onze Brown en Whites er uit vanuit zijn perspectief? “Ik voelde me er goed bij. Het team wilde het spel in handen nemen en reageren, zelfs als ze de bal niet in bezit hadden. Ze wilde de tegenstander agressief aanvallen en zelf het spel maken. Het was deels offensieve verdedigen. Je kon voelen dat het team het initiatief wilde nemen, ” beschreef onze keeper zijn kijk op de prestaties van de spelers voor hem. Tegelijkertijd betekent dit dat iedereen meer dan nodig is. Zijn teamgenoten moeten vooruit spelen en vooral wakker zijn in hun hoofd. Bovendien zegt Himmelmann dat nu nog het zelfs meer om fysieke fitheid gaat, omdat je vaker je tegenstander aanvalt en weinig afwacht.

Niet alleen voor veldspelers is de nieuwe richting van coach Luhukay een verandering. Robin Himmelmann neemt zijn positie ook anders in. “Als we solide staan ​​en de tegenstander de bal laat circuleren op de middenlijn, positioneer ik me overeenkomstig dieper,” Himmelmann schetst zijn ruimtelijk keepen in de eerste drie kwartalen van het seizoen. “Aan het einde van het seizoen stonden we als team hoger. Voor mij betekent dat natuurlijk dat ik ook hoger moet staan, omdat ik scherpe passes en lange ballen onschadelijk moet maken “, legt de keeper verder uit.

Met het oog op de start van de training – op zondag 23 juni 2019 – was Himmelmann erg enthousiast. “De afgelopen weken waren een soort testfase. Onze coach kon wennen aan de omstandigheden, het team en de club. Je moet niet vergeten dat we de afgelopen weken veel geblesseerden hebben gehad die nog niet op het veld stonden, “zei Himmelmann.

Voor de terugkerende spelers is de eerste trainingsdag een nieuwe situatie. Het wordt in ieder geval spannend hoe snel het team het idee zou kunnen implementeren, zei hij. Maar in principe kijkt Robin Himmelmann uit naar de opdracht: “In ieder geval zal het intens zijn omdat veel mechanismen moeten passen. Het duurt een paar dagen, weken of zelfs maanden om het goed te doen. Maar dan kan het ook heel goed zijn. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters

Leave a Reply