Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Feiten, cijfers en weetjes over het seizoen 2018-2019 deel 1

Het seizoen 2018/19 is al meer dan twee weken voorbij, maar wij laten het afgelopen seizoen nog één keer de revue passeren. Hebben wij het voorbije seizoen steeds de tegenstander onder de loep genomen, nu bekijken we het seizoen van onze Kiezkickers eens van dichterbij. Welke Boys in Brown waren topscorers en assisten mannen, welke Kiezkicker zijn de langlopende en kortetermijnwerknemers? En hoe druk was in het Millerntor-stadion in het afgelopen seizoen?

Uitverkochte Millerntor

In de rangschikking van het aantal toeschouwers eindigde het Millerntor – met een gemiddelde van 29.522 fans – op de derde plaats. Dit achter het RheinEnergieStadion van 1. FC Köln (49.547) en Volkspark (48.889). Voor de eerste keer kwamen er meer dan een half miljoen toeschouwers naar Millerntor, 501.874 waren het er in het seizoen 2018/19. . Koploper was Millerntor echter – net zoals de afgelopen drie seizoenen – op het gebied van bezettingsgraad. Na de laatste twee seizoenen 99,5 procent bezettingsgraad bereikt te hebben, scheelde het in het seizoen 2018/19 niet veel om de 100 procent te bereiken. Gemiddeld 29.522 toeschouwers kwamen naar 29.546 plaatsen grote Millerntor – een bezettingsgraad van 99,9 procent. Alleen in de eerste thuiswedstrijd verkocht de club de match niet uit, tegen Darmstadt bleven 98 plaatsen leeg. Voor de Derby-thuiswedstrijd konden 320 stoelen om veiligheidsredenen niet worden gebruikt, de wedstrijd was echter uitverkocht net als 15 andere thuiswedstrijden. Alleen Keulen kon met dubbele cijfers het bordje uitverkocht ophangen (11). Duisburg MSV-Arena, Fürth Sportpark Ronhof I Thomas Sommer en de Ingolstadt Audi Sportpark geraakte geen enkele keer uitverkocht.

Doelpuntenmakers en scorers

In het afgelopen seizoen hebben 13 verschillende Kiezkickers bijgedragen aan de doelpunten. Dankzij zijn doelpunt op de laatste speeldag – 2-1 in Fürth – verzekerde Dimitrios Diamantakos zich van de kroon van FCSP topschutter met zeven doelpunten. Met Henk Veerman en Alex Meier – elk zes doelpunten in 16 wedstrijden – eindigden twee andere spitsen als tweede en derde. De beste scorers in 2018/19 waren Henk Veerman (zes doelpunten, vijf assists) en Marvin Knoll (vier doelpunten, zeven assists). De derde plaats in de scorer ranking werd gedeeld door Sami Allagui (vier doelpunten, vijf assists) en Christopher Buchtmann (vijf doelpunten, vier assists). Florian Carstens was de enige bruin-witte verdediger die in het seizoen 2018-2019 in staat was om een doelpunt te maken (in de 2-0 thuisoverwinning tegen Fürth).

Lange en korte speeltijden

Nadat Robin Himmelmann in het seizoen 2017/18 geen enkele minuut had gemist, miste onze doelman in het afgelopen seizoen 2018/19 twee wedstrijden. Himmelmann werd zowel in Keulen als in Kiel vervangen door Svend Brodersen. Met 32 ​​games en 2.880 minuten was Himmelmann echter nog steeds koploper onder onze Kiezkickers. Op de tweede en derde plaats kwamen Marvin Knoll (2.588 minuten in 30 optredens) en Mats Møller Dæhli (2.524 minuten in 32 optredens). Er waren verschillende Kiezkickers die tevreden moesten zijn met een korte speeltijd. Luis Coordes werd op het einde van het seizoen tweemaal gebruikt en kwam daarbij aan 72 minuten. Brian Koglin stond in de laatste twee wedstrijden 151 minuten op het veld. 180 minuten werden gespeeld door Svend Brodersen (2 wedstrijden), Bernd Nehrig (7 wedstrijden) en Jan-Marc Schneider (9 wedstrijden).

Wissel en invaller koningen

Markus Kauczinski (28 wedstrijden) en Jos Luhukay (6 wedstrijden) maakten gebruik van 101 van de in totaal 102 wissel mogelijkheden. Kauczinski deed in het doelpuntloze gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen MSV Duisburg geen beroep op de derde wisselmogelijkheid. Meestal werd nummer 12 omhoog gestoken, Ryo Miyaichi werd acht keer ingebracht en twaalf keer gewisseld. Joker nummer één was echter Ersin Zehir, die 14 keer van de bank kwam. Met Henk Veerman (10) en Dimitrios Diamantakos en Jan-Marc Schneider (elk 9) waren drie aanvallers de populairste jokers van onze twee hoofdtrainers. Als iemand invalt, moet er iemand het veld verlaten. Aanvaller Sami Allagui werd met 14 keer het vaakst vervangen. Mats Møller Dæhli werd 13 keer vervangen, Miyaichi 12 keer.

Geelrode en rode kaarten

In het seizoen 201819 werd geen enkel team gespaard voor een rode kaart, zelfs onze Kiezkickers niet. Het duurde tot de 23e speeldag voordat onze FCSP tegen een eerste uitsluiting liep. In Paderborn zag Ersin Zehir kort voor het laatste fluitsignaal de geelrode kaart. In Heidenheim kreeg Finn Ole Becker en op de laatste speeldag in Fürth ook Brian Koglin beide ook geelrood. Een rechtstreekse rode kaart viel bij FCSP niet te noteren.

Balans na een 1-0 voorsprong en 0-1 achterstand

16 keer kwamen onze Brown-Whites in het afgelopen seizoen op een 1-0 voorsprong, 15 keer kwamen ze op een 0-1 achterstand, drie wedstrijden eindigden doelpuntenloos. Na een 1-0 voorsprong konden onze jongens tien wedstrijden voor zichzelf beslissen, naast twee gelijke spelen, gaven ze uiteindelijk nog vier wedstrijden uit handen. Na een 0-1 achterstand veranderden de Boys in Brown vier wedstrijden in een overwinning en vier keer pakten ze een punt.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: FCSP Belgium

Leave a Reply