Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Record bij 8e loop tegen rechts : 3700 deelnemers !

In een stralende zon en bijna tropische 24 graden hebben op zondagmorgen – 2 juni 2019 – een ongezien aantal lopers deelgenomen aan de 8e run tegen rechts. 3.700 mensen waren naar de Alsterweide op Schwanenwik gekomen om een ​​duidelijk signaal af te geven tegen het fascisme, het rechtse populisme en xenofobie.

Voor de start hielden organisator Anke Kleinemeier ( Marathon afdeling van FC St. Pauli) en Daniela Wurbs ( hoofd van het nationale informatiecentrum voor opname in het voetbal Kickin! ) de traditionele toespraak voordat er 7,4 kilometer linksom werd gelopen rond de Alster. “Met deze loop van vandaag zetten wij samen een symbolisch teken van maatschappelijke verantwoordelijkheid,” benadrukte Wurbs in haar toespraak ” Met een Alerta Alerta, antifascista” beëindigde zij haar toespraak en maakte zich klaar maakte om met de eerste van de vier groepen mee te lopen.

Vice-president Jochen Winand nam het startpistool ter hand en met “Hells Bells” begon het voor de 3.700 lopers. De snelste lopers hadden nog geen 27 minuten nodig, de snelste lopersters bleven onder de 29 minuten. Maar de tijd was was geen belang deze zondag. Op de achtergrond: Veel belangrijker was het belangrijkste teken tegen het fascisme, rechtse populisme en xenofobie, die alle lopers hebben geplaatst.

De winsten verzameld op de 8e run tegen de rechts gaan volledig als een gift naar de Hamburg Alliance Against Rechts en voor vluchtelingen- en antiracistische initiatieven!

Hartelijk dank aan alle helpers die hebben geholpen met de organisatie en implementatie!

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply