Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Göttlich: “Wij willen wedstrijd spelen om ze te winnen”

Medio april ontsloeg FC St. Pauli sportief directeur Uwe Stöver en hoofdtrainer Markus Kauczinski. Met Jos Luhukay kwam er onmiddellijk een nieuwe hoofdtrainer. Voor de functie van sportief directeur duurde het tot begin mei. Toen maakte de club de aanwerving van Andreas Bornemann voor het seizoen 2019/20 bekend. Tijdens de presentatie op maandagmiddag 3 juni 2019 gaf Oke Göttlich commentaar op de aanwerving van Bornemann. Hierbij sprak onze President over …

… aanwerving van Andreas Bornemann: “We hebben in april een beslissing genomen die hier ook gediscussieerd is. Wij hebben na de wedstrijden -die voor ons ongelukkig waren -voor een wissel besloten, ook om te onderstrepen dat we met ambitie naar voor willen kijken. We hebben Jos Luhukay al in een vroeg stadium aangeworven en nagedacht over wat we zouden doen met de functie van sportdirecteur. Tegelijkertijd kwamen we in contact met Andreas Bornemann, met hem hadden we door de jaren heen altijd contact. Het was steeds een relatie die gebaseerd was op waardering. Op het moment dat Uwe Stöver zichzelf heel duidelijk positioneerde en zei dat hij graag verder wilde werken met Markus Kauczinski – maar dat was niet door ons gewenst – was er de kans om deze wissel te doen. We zijn erg blij dat Andreas bij ons is! ”

… De houding van Bornemann, die ook achter de coach in Neurenberg bleef staan : “Ik vind de houding van zowel Uwe als Andreas erg sterk, wanneer men zegt dat men samen met een coach achter een sportief concept staat. In de tijd van vandaag wordt veel ontwikkeld samen met een coach. Andreas Bornemann en Jos Luhukay hebben elkaar leren kennen tijdens de discussies. We hoopten dan ook dat beide op een punt kwamen dat beide partijen een vergelijkbaar idee, ambitie en een benadering van kaderplanning hadden. ”

… de aanpak en het idee om voetbal te spelen Zoals we reeds bij de voorstelling van Jos Luhukay in april gezegd hebben dat we in het afgelopen seizoen een bepaalde discontinuïteit hadden. We hebben enkele wedstrijden met overgave succesvol gewonnen, maar op lange termijn was de continuïteit er niet en ontbrak de ontwikkeling. Vooral van achteruit hebben we wedstrijden verloren, waaronder de nederlaag in de Derby met psychologische nawerkingen. Op het einde kan men duidelijk zeggen dat we in de ontwikkeling geen stappen vooruit hebben gezet die we konden zetten. Met Jos Luhukay hebben we een zeer ambitieuze trainer die reeds bewezen heeft – in de toekomst met Andreas Bornemann –  jonge spelers verder te ontwikkelen en voor het idee staat attractief voetbal te spelen. We willen niet voetbal spelen om niet te verliezen. We willen wedstrijden spelen om te winnen.”

… het elftal: “Ik wens dat het team zo ook speelt. Daarvoor zijn er in het omgeving van het elftal twee mensen binnengehaald die daar voorstander van zijn.” Het is aan het elftal en het team om dit prestatie-idee te implementeren . Het gaat daarom om zichzelf fysiek in een situatie te brengen – dat je ook voor en na de training zo werkt – dat je fit bent en zo ongevoelig voor blessures blijft. Dat je robuust en mentaal sterk bent en dat je je concentreert op de 34 wedstrijden. Daarvoor hebben we met Jos en Andreas twee mensen gevonden die daarvoor staan. In Neurenberg had Andreas te maken met veranderlijke omstandigheden met betrekking tot de ploeg, spelers moesten om bepaalde ​​reden veranderen, maar toch werd er een groep gevonden die zeer succesvol was. Andreas is van harte welkom,om soortgelijke dingen hier te implementeren. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters

Leave a Reply