Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Bornemann:”Grote stappen vergen ook vele kleine stappen”

Op maandagmiddag 3 juni 2019 werd Andreas Bornemann – in de volledig bezette persconferentiezaal op Millerntor – gepresenteerd als de nieuwe sportdirecteur van FCSP aan de Hamburgse pers. De 47-jarige sprak in aanwezigheid van president Oke Göttlich over …

… zijn beslissing voor FC St. Pauli: “Ik heb talrijke felicitaties bekomen voor mijn beslissing: het stadion, de stad en de fans zijn allemaal geweldige voorwaarden om hier te werken, maar nog belangrijker zijn de ideeën die de club heeft betoond tijdens de gesprekken. FC St. Pauli heeft zich als vereniging snel ontwikkeld. Het is belangrijk om deze ontwikkeling op het gras te brengen. ”

…. contact met de FC St. Pauli: “Ik ken Oke al zeer lang. De eerste keer ontmoeting was in Freiburg, toen ik hoofd van de Freiburg voetbalschool was. In de daarop volgende jaren was er herhaaldelijk contact. Gedurende deze tijd hebben we vastgesteld dat het idee hoe voetbal moet uitzien bij elkaar past. Je moet dan alleen kijken wanneer de gelegenheid zich voordoet. Nu is het zover. ”

… het sportieve doel: “Grote stappen vergen ook veel kleine stappen. Ik wil mijn deel doen om dat te realiseren, zodat we onze ambities kunnen waar maken. We willen dat hier voetbal gespeeld wordt dat past bij de club. Op deze opdracht verheug ik me enorm. ”

… de volgende stappen: “Op korte termijn draait het allemaal om de ontwikkeling van de ploeg, we willen de ploeg de komende weken versterken. Samen met de coach is het onze taak om het team te stabiliseren. Dat wordt altijd gemakkelijk erbij gezegd, maar het is vrij elementair. In het afgelopen seizoen waren er te veel blessures en te veel tegendoelpunten. Deze waren zeer cruciaal. Ondanks langetermijndoelen mag de focus niet verloren gaan en zal ik samen met de coach en het functionele team er aan werken. ”

… de sportieve analyse:“De beoordeling van de ploeg is altijd in nauwe samenwerking met de coach. We stellen ons de vraag hoe we het team in de gelegenheid kunnen stellen alle 34 speeldagen in de 2. Bundesliga succesvol te zijn. Je kunt elk talent hebben, maar als je fysiek niet in staat bent om het te laten zien op het veld, zal je niet succesvol zijn. Hier zijn – naast profielen voor individuele posities-  gedachten over ontstaan. Hoe we dit zullen implementeren zal zich uitwijzen. Elke coach en elk team wil een stabiele as in zijn team hebben.Hier zijn er een aantal spelers zoals Philipp Ziereis of Henk Veerman die nog vraagtekens zijn omwille van blessures. Rond een stabiele as kan je bouwen. Maar we moeten niet vergeten dat we met 25 spelers al een grote selectie hebben. ”

… mogelijke vertrek in de ploeg: “Het is een evenwichtsoefening, we respecteren contracten, maar het kan zijn dat we met spelers praten, of een verhuur of een transfer logisch is vanwege het idee van de coach. We zullen echter geen spelers wegjagen. Alles gebeurt in onderling overleg. We zullen dit aan het begin van de voorbereiding meer in detail bekijken. De algemene aanpak moet er één zijn om ​​kwalitatieve in plaats van een kwantitatieve aanwinsten vast te leggen. ”

… mogelijke versterkingen: “Het is heel moeilijk om te zeggen wanneer de ploeg voor het komende seizoen vast staat. Het hangt af van veel factoren af. Ook omwille van de verschoven start van de competitie. Wanneer je de mogelijkheid hebt om je kwalitatief te verbeteren kan het zijn dat men zich de tijd neemt en pas reageert als de optie zich voor doet.’

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters

Leave a Reply