Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

U16 wint de dubbel met winst in U17 bekerfinale !!

De U16 heeft op dinsdagavond 28 mei 2019 de dubbel gewonnen ! Na het competitiekampioenschap zegevierden onze jeugdige Kiezkickers – als het eerste team ooit als een U16 team – ook de U17 Cup. In de finale versloegen onze Boys in Brown Germania Schnelsen met 2-1 (1: 1). Velson Fazlija scoorde de doelpunten voor onze FCSP (33e, 48e).

De ontmoeting begon met de koude douche voor onze U16 nadat Abdul Saibou Germania op voorsprong bracht met een vlak schot van links in de verre hoek (8 ‘). Toen trok Schnelsen zich terug op zijn eigen helft, wat leidde tot veel balbezit en veldoverwicht voor onze jongens in Brown. Na een paar halve kansen leidde een knappe voorzet tot een verdiende gelijkmaker. Lennard Becker kruiste vanaf de linker half de bal in het centrum, waar Velson Fazlija de bal ijskoud in het doel devieerde (33). Kort voor de rust was hij wederom aan het kanon. Met een poging vanop de tweede rij testte hij Schnelsen-keeper Gustav Wedemeyer vanop 20 meter op al zijn kunnen (40e).

Na de pauze zorgde onze FCSP voor de ommekeer: Luis Borrero Steiger zette de bal aan de rechterkant voor richting strafschopgebied, waar de Fazlija het hoogste klom en de bal binnen knikte (48). Nadien bleef onze jongens de controle houden. Via Steiger Borrero (57) en een schot van Tom Kankowski (60) hadden ze nog kansen maar die niet werden gebruikt. In de slotfase zette onze Kiezkickers Germania vast op eigen helft maar kregen de bal niet een derde keer over de doellijn. Aan de andere kant was Schnelsen alleen gevaarlijk op standaardsituaties, zodat zelfs de krappe 2-1 niet in gevaar kwam. Meteen een welverdiende bekeroverwinning. Geweldige prestatie – gefeliciteerd jongens!

“We hadden ons veel voorgenomen en wilden geschiedenis schrijven. We wilden het heel goede seizoen ook nog heel goed afronden. De jongens deden het heel goed tegen een tegenstander die eerder een regionaal competitieteam SVV en met HSV een Bundesliga club klopte. We wisten dat de tegenstander erg laag zou staan en we maar weinig ruimte gingen krijgen. Maar daar moesten we het hele seizoen mee afrekenen. Ik kan alleen mijn hoed afnemen over de prestaties van de jongens. We zijn heel tevreden, “verheugde hoofdcoach Benjamin Olde zich.

FCSP U16

Lorenz – Becker, D. Duah, Buhr, Becker – Fichtner – Steiger Borrero (78. Borgmann), Fedkenhauer, Kankowski, Düwel (51. Ademi) – Fazlija (67. Güner)

Cheftrainer: Benjamin Olde

Doelpunten: 0:1 Saibou (8.), 1:1 Fazlija (33.), 2:1 Fazlija (48.)

SR: Onno Streit

Toeschouwers: 250

Bron & foto: www.fcstpauli.com

Leave a Reply