Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

#USATOUR: FCSP wint met 2-0 tegen Buffalo FC

In de laatste wedstrijd voor de zomervakantie wonnen onze Kiezkickers tegen FC Buffalo in de VS voor 1.500 toeschouwers met 2: 0 (1: 0). Na een vroege goal van Sami Allagui (9) bracht Kevin Lankford (48) de eindstand kort na de pauze op het bord.

Met een parkeerplaatsfeest brachten de fans in Buffalo al voor de wedstrijd de stemming voor de komende 90 minuten erin. Jos Luhukay veranderde zijn startelf op vijf posities in vergelijking met de wedstrijd in New York. Svend Brodersen bijvoorbeeld, keerde terug naar zijn gebruikelijke plaats tussen de posten. Overigens nam de tante van Kevin Lankford – uit Virginia overgekomen – ook plaats tussen het publiek op de tribune.

Op het kunstgras – een ongewone American football veld – waren het de gastheren die na vijf minuten aan de eerste twee goede kansen kwamen, maar de bal mistte telkens het doel. Even later combineerde onze Kiezkickers voor het eerst gevaarlijk voor de Buffalo-doel en namen direct de leiding. Sami Allagui geraakte bij een voorzet van Richard Neudecker om de stand op 1-0 te brengen (9 ‘). Dit was voor Sami zijn vijfde doelpunt voor St. Pauli in de VS (drie goals in de Amerikaanse tour in 2018, twee doelpunten tijdens reis van dit jaar) en is dus in deze categorie onbetwiste leider.

Toen viel de wedstrijd stil. Hoewel FCSP via Allagui (16) en Neudecker (19) nog twee mogelijkheden had en ook aan de andere kant was het bijna raak.  O’Keefe zijn schot werd sterk door Brodersen gepareerd (37). Doelpunten vielen niet meer en dus ging het met twee minuten blessuretijd met 0-1 voor FCSP naar de kleedkamers.

Voor de tweede helft wisselde Luhukay opnieuw ijverig en veranderde alle veldspelers die hem ter beschikking stonden. Dat had meteen effect, Lankford scoorde op een pass van Luis Coordes 2-0 (48 ‘). Zijn tante had het doelpunt van haar neef gemist – ze was net hotdogs aan het halen.

Als gevolg daarvan gebeurde er niet veel op het veld en besloten onze FCSP coaches opnieuw voor een buitengewone impuls. Alle gewisselde veldspelers waren al omgekleed, maar één doelman zat nog steeds op de bank. Het was dus in de 82e minuut dat Korbinian Müller zijn debuut vierde als veldspeler voor onze Kiezkickers. Net als bij Svend Brodersen was het opnieuw Kevin Lankford die plaatsmaakte voor de keeper.

Maar ook Müller kon, afgezien van een zachte voorzet op Lennart Keßner offensief geen beslissende impulsen brengen. Dus bleef het in Buffalo bij de verdiende 0-2 overwinning voor de Boys in Brown.

FC Buffalo

Tramuta – Warren, Kennedy, Toland, Walter, Stout, Elliot, Williamson, Read, O’Keefe, Ziegler

FC St. Pauli

Brodersen – Schütt, Koglin, Hoffmann, Buballa (46. Carstens), Knoll (46. Becker), Lee (46. Wieckhoff), Neudecker, Lankford (82. Müller), Keßner, Allagui (46. Coordes)

Doelpunten: 0:1 Allagui (9.), 0:2 Lankford (48.)

Toeschouwers: 1.500

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply