Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

#USATOUR: FCSP verliest van New York Comos met 2-1

De eerste van twee wedstrijden van de Amerikaanse trip 2019 ging verloren voor de Boys in Brown met 2-1. De vroege voorsprong van Sembroni (6e) werd nog ongedaan gemaakt door Sami Allagui op de stip (15.). Kort voor het einde scoorde Hassan het beslissende doelpunt voor New York Cosmos (89.).

In de aanloop naar de wedstrijd was het weerbericht in eerste instantie reden tot bezorgdheid. Sterke wind werd voorspeld, zelfs een tornado was niet volledig uitgesloten. Bij de kick-off, toonden de weergoden zich voetbalfan en het weer speelde mee. Meespelen mocht ook U-19 verdediger Jannes Wieckhoff die zo zijn debuut maakte voor de FCSP professionals. Ook prettig: Marvin Knoll kon zijn comeback maken na het herstel van een buikletsel.

Nadat onze Kiezkickers goed begonnen hadden de gasten de eerste grote kans via Bljedi Bardic (5e). Zijn schot kon door Robin Himmelmann nog in hoekschop gekeerd worden, maar bij de hoekschop kwam Cosmos alsnog op voorsprong. Emmanuele Sembroni kon de kopbal van Matthew Lewis van dichtbij intikken, 1-0 (6).

Een paar minuten later kreeg Sembroni de bal – na een duel met Kevin Lankford in het strafschopgebied- tegen de hand en meteen een penalty voor de Boys in Brown. Captain Sami Allagui stapte naar voor en zorgde voor de 1-1 (15.). Naderhand neutraliseerde de ontmoeting. De New Yorkers kwamen via Charlie Ledula (33) en David Diosa (35) aan goede kansen, maar misten allebei nipt. Dus was het gelijk aan de rust.

Aan het begin van de tweede helft had Jos Luhukay zijn team bijna volledig doorgewisseld. In het begin gebeurde er echter niet veel en het weer werd ook dreigender. Ongemakkelijk was het schot van invallere Aaron Dennis, maar Korbinian Müller in het doel van onze Kiezkickers kon pareren (65).

Dus het had een nieuwe impuls en het FCSP-coachingsteam kwam met iets heel bijzonders: Kevin Lankford moest ruimte maken en Svend Brodersen kwam als een wonderwapen voor het offensief en vierde zo zijn debuut als veldspeler (72). Helaas kon het ongewone wapen ook de laatste paar minuten niet in vuur krijgen. Aan de andere kant was het kort voor het einde wel explosief. Dennis zette voor naar Aly Hassan – die eerder bij de bal was dan Müller –  en de 2-1 voor de gastheren maakte (89) en daarmee het laatste orgelpunt plaatste.

“Aan het einde merkte je: The Air is Out. Het ging de hele wedstrijd heen en weer, wat natuurlijk krachten kost. We hadden nog kansen, maar we maakten de kans niet af, je krijgt daarna het deksel op de neus. Op het einde vraag je je af waar het mis ging, “concludeerde Jan-Philipp Kalla na de wedstrijd met een knipoog want hij kon alleen toekijken vanwege zijn hamstringblessure.

New York Cosmos

Castano – Venegas, Lewis, Sembroni, Agolli, Bardic, Burgos, Szetela, Diosa, Bocanegra, Ledula

FC St. Pauli

Himmelmann (46. Müller) – Buballa (46. Keßner), Koglin, Carstens, Wieckhoff – Becker (46. Hoffmann), Knoll (46. Schütt), Coordes , Lee, Lankford (72. Brodersen) – Allagui (46. Neudecker)

Doelpunten:  1: 0 Sambroni (6e), 1: 1 Allagui (15e, HE), 2: 1 Hassan (89e)

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: FC St. Pauli

Leave a Reply