Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Brian Koglin en Maurice Litka verlaten FC St. Pauli

FC St. Pauli heeft verdere personeelsbeslissingen genomen voor het komende seizoen 2019/20. Brian Koglin en Maurice Litka – die onlangs werd uitgeleend aan derde divisie club KFC Uerdingen – verlaten de club deze zomer.

Verdediger Brian Koglin verhuisde in de zomer van 2013 van Eintracht Norderstedt naar Millerntor. Via de U17, U19 en U23 maakte hij de sprong naar de professionele ploeg. De verdediger speelde in 2. Bundesliga zes wedstrijden en één wedstrijd in de DFB Cup. Voor de U23 stond Koglin – in de Regionalliga Nord – in totaal 83 keer in de basis, hij scoorde hier 9 doelpunten en bereidde 6 doelpunten voor.

Maurice Litka droeg het bruin-witte shirt sinds 2006, de aanvallende vleugelspeler door liep de verschillende jeugdteams van de club gaat voordat hij zijn debuut maakte voor het eerste team in september 2014. In totaal kwam de linkerpoot in de 2e Bundesliga aan 22 wedstrijden (1 assist) en 46 wedstrijden (6 goals, 6 assists) voor de U23 in de Regionalliga Nord. In het laatste seizoen 2018/19 werd de 23-jarige geleend aan KFC Uerdingen, voor de derde divisie club speelde Litka 20 wedstrijden (1 doelpunt, 2 assists). Het contract van de middenvelder liep nog tot tot de zomer van 2020, maar beide partijen kwamen overeen dat ieder zijn eigen weg zal gaan. FCSP zal dan ook Litka tijdens de zomer vrije baan geven in de zoektocht naar een nieuwe club.

Bedankt voor jullie inzet en al het allerbeste voor jullie toekomst zowel op persoonlijk als sportief vlak, Brian en Momo!

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply