Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Furth

Met de uitwedstrijd op de SpVgg Greuther Fürth – op zondag 19 mei 2019 15u30 – eindigt het seizoen van onze Kiezkickers . Wat staat onze jongens te wachten in Fürth? We hebben ook onze laatste tegenstander van het seizoen 2018/19 van naderbij bekeken.

Kopprobleem

Met 55 doelpunten heeft Fürth de tweede slechte verdediging van de competitie, alleen de MSV Duisburg (62) moest de bal vaker uit zijn eigen netten halen. Als laatste staat de SpVgg met doelpunten die gescoord werden met het hoofd.

Duelsterkte

Van de tien beste duellisten in 2. Bundesliga zijn er twee Fürth-spelers, Marco Caligiuri en Mario Maloča. Caligiuri won 243 van zijn 362 duels -of 67,13 procent-  hij staat in deze competitie achter Kiezkicker Jan-Philipp Kalla (67,37 procent) op plaats zeven. Maloča won 202 van zijn 315 duels en staat op de negende plaats met 64.13% gewonnen duels.

Nulnummers

In het huidige seizoen kon de Fürth acht wedstrijden afronden zonder een doelpunt toe te staan, dat is Liga wijd de zevende plaats. De laatste plaats bezet de SpVgg in de nul doelpunten wedstrijden, als het gaat om hun eigen doelpuntsaldo. De middenmotor scoorde geen doelpunt in 14 van de 33 wedstrijden. Dynamo Dresden bleef 13 keer zonder doelpunt, de 1.FC Magdeburg 12 keer, de MSV Duisburg 11 keer. Onze Kiezkicker bleef zeven keer zonder doelpunt, onlangs tegen Bochum.

Thuisjubel

In de laatste wedstrijd van het seizoen kan Daniel Keita-Ruel opnieuw meedoen, eerst moest de aanvaller een schorsing van 3 wedstrijden uitzitten na een rode kaart in de wedstrijd tegen Union Berlin. De spits – Fürth’s topscorer met tien doelpunten dit seizoen – is de favoriet bij thuisfans. Keita-Ruel, die in de eerste helft acht doelpunten scoorde en slechts twee in de tweede helft vierde thuis negen van zijn tien doelpunten.

Rode kaarten

De rode kaart van Daneil Keita-Ruel tegen Union Berlin was niet de enige van Fürth dit seizoen. Er waren nog twee rode kaarten: van Mario Maloča en Paul Seguin, evenals twee geelrode kaarten van Maximilian Bauer en Julian Green. Alleen FC Ingolstadt (5x geelrood, 2x rood) eindigde nog meer wedstrijden in een minderheid dan de SpVgg.

Personeel situatie

Terwijl de personeel situatie zeer krap is bij onze Kiezkickers op het einde van het seizoen – tegen Bochum ontbraken zelfs twaalf spelers door een blessure – kan SpVgg rekenen op een bijna volledige selectie. Alleen de middenvelder Sebastian Ernst staat Fürth’s hoofdtrainer Stefan Leitl definitief niet ter beschikbaar vanwege een breuk in het middenvoetsbeentje. Maximilian Wittek (lies) en Tobias Mohr (matchritme) konden de afgelopen week meetrainen en kunnen ingezet worden tegen onze Kiezkickers.

Bron: www.fcstpauli.com