Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay:”Anders krijgen Andreas en ik een dag later 100 telefoons”

Na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen VfL Bochum namen hoofdtrainer Jos Luhukay – samen met ad-interim sportief directeur Andreas Rettig – op maandagmiddag 13 mei 2019 de tijd om op de vele vragen van de Hamburg pers te beantwoorden. Trainer Luhukay richtte zijn aandacht op de komende weken en op het volgende seizoen. We hebben de belangrijkste uitspraken voor u samengevat.

Het spel filosofie : “Men heeft tegen Regensburg, Dresden en Bochum kunnen zien hoe we willen spelen, het is jammer dat het seizoen ten einde loopt, want ik zie een grote vooruitgang en verbetering in de manier waarop we willen spelen. Dat was in de tweede helft tegen Regensburg, de gehele wedstrijd in Dresden en tegen Bochum vooral in de eerste helft,  goed zichtbaar en voelbaar. Tegen Dresden en Bochum kunnen we niet punten omdat we onze kansen niet te gebruiken. ”

Mats Møller Dæhli : “Ik ben veel met Mats bezig geweest en heb veel met hem gepraat de afgelopen weken. Hij voelt zich goed in de centrale rol en heeft zich steeds beter in zijn rol aangepast. Zijn dynamiek voert hij in het centrum positief uit. Mats is een teamspeler met een groot hart en een grote loopvermogen. Hij moet alleen meer vertrouwen hebben bij de laatste pas of doelschot. Wanneer hij dat nog goed omzet, dan is de centrale positie eentje waar Mats het team helpen kan. ”

Finn Ole Becker : “Strategisch en voetballend heeft Finn Ole Becker tegen Bochum een geweldig wedstrijd gespeeld, hij is een teamspeler en heeft altijd oog voor de andere spelers, hij had zelf twee keer moeten schieten. Dat heb ik hem ook verteld. Ik hoop dat Finn het volgende seizoen opnieuw vonken zal geven, hij is de toekomst van St. Pauli.”

Brian Koglin : “Hij stond tegen Bochum voor de eerste keer dit seizoen aan de start en heeft het langs Justin Hoogma zeer goed gedaan. Daarbij heeft Brian rust uitgestraald en een positieve persoonlijkheid getoond. Zijn passing tegen Bochum was goed ondanks druk en met veel ruimte in de rug.” Positioneel deed hij dat heel goed, we wisten niet dat hij het zo goed ging doen, maar de gedachten en het vertrouwen waren er.”

Luis Coordes : “Voor Luis was het tegen Bochum zijn volgende stap. Zoals veel andere jonge spelers was hij de afgelopen weken regelmatig op training  aanwezig en had hij de gelegenheid om zich te tonen. Hij was lang weg bij de profploeg, nadat hij in de zomer er nog bij was. Bij de U23 kwam hij terug aan wedstrijden. ”

De vele geblesseerden: “Het is altijd moeilijk om de exacte oorzaak te vinden. het gaat er daarom, welke mogelijkheden ik heb en welke spelers ik ter beschikking heb. Twaalf spelers waren er niet bij bij Bochum, ik klaag niet, in plaats daarvan probeer ik bij de spelers die ik wel heb het beste eruit te halen. Voor elk team en elke coach is het moeilijk om zoveel blessures op  te vangen. We moeten de komende dagen en weken kijken om te zien waar de oorzaken liggen, wat we anders en beter kunnen doen. Wat de reden is kan ik niet beoordelen. Ik moet kijken dat dergelijke situaties zich in de toekomst niet meer voordoen. Wanneer ik denk aan Philipp Ziereis of Henk Veerman die al maanden afwezig zijn, staat het nu al vast dat bepaalde spelers niet klaar zullen zijn voor de start van het nieuwe seizoen. ”

Philipp Ziereis : “Met hem heb ik een positief gesprek gehad. Bij hem zijn vier maanden zijn verstreken in rehakliniek, hij maakt een zeer goede ontwikkeling door, zijn knie reageert niet op hogere intensiteit. Het gaat de zeer goede richting uit. Philip heeft een goed gevoel en is zeer gemotiveerd, dat is ook heel belangrijk. Misschien zal hij zelfs stukken in de zomervoorbereiding mee doen. Ik vertelde hem dat ik hem niet onder druk zet en dat hij samen moet beslissen met onze medische afdeling. Als hij terug op training is zullen we hem omarmen. ‘

Potentiële aanwinsten : “Ik praat nooit over directe posities, anders krijgen Andreas Rettig en ik de dag later, 100 of 200 telefoons. We moeten in de diepte gaan en ons afvragen welke nieuwe spelers we nodig hebben. Ik wil volgend jaar meer tempo in alle delen van het team. Om zo agressiever te kunnen spelen en meer druk te creëren om zo een snellere counter te verkrijgen en zo succesvoller te zijn. Ik ben voor de komende twee jaar hier en het is mijn droom om op te stijgen met St. Pauli. Maar eerst moeten we in de komende weken zien wat we kunnen doen en hoe we het team kunnen samenstellen. ”

Het nieuwe seizoen: In de eerste plaats moet ons DNA, iedere dag , ieder uur, ieder minuut, iedere seconde zichtbaar zijn. Daarmee bedoel ik dat wij als elftal en iedere speler 90 minuten op het veld moeten uitdragen dat wat onze fans – die hun club steeds met een groot hart steunen – willen zien. Wij willen mentaliteit en karakter op het veld brengen en een spelwijze ontwikkelen waar wij het initiatief nemen en agressief en offensief willen reageren. Mijn droom is dat we zo voetbal spelen dat er een wisselwerking met de fans ontstaat zodat ze zowel bij overwinning als bij nederlaag het elftal erkentelijk zijn. Om dat te bolwerken moet er hard gewerkt worden. Dat gaat niet van vandaag op morgen. Ik ben er van overtuigd dat we in die richting moeten gaan. Onze speelstijl moet aantrekkelijk zijn. Tegen Bochum ontbraken alleen de doelpunten. We hebben de laatste drie thuiswedstrijden niet verloren en zijn – met een blik op de afgelopen weken – op de goede weg. ”

Bron: www.fcstpauli.com