Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Rettig: “Een bloementuil was een slecht signaal geweest”

Bij de laatste thuiswedstrijd tegen VfL Bochum werden enkele Kiezkickers op zondag 12 mei 2019 uitgewuifd, een kwartet niet. Maandagmiddag 13 mei 2019 verklaarde ad-interim sportchef Andreas Rettig waarom Sami Allagui, Brian Koglin, Alex Meier en Luca Zander niet werden uitgewuifd en over de status van hun verblijf. Bovendien gaf Rettig ook nog een update over Cenk Sahin.

“Omdat er nog een theoretische kans op promotie was en dus een automatische verlenging van zijn contract nog mogelijk was, zou een bloementuil een slecht signaal zijn geweest om te geven vlak voor de wedstrijd tegen Bochum”. Aldus Rettig over de niet viering van de aanvaller. Onze ad-interim sportief directeur voegde er aan  toe: “Met Sami hebben we afgesproken dat we morgen of overmorgen zullen samenzitten en nog voor het einde van de week een gezamenlijke beslissing zullen treffen.”

Met betrekking tot een verbintenis van Luca Zander – die twee jaar van SV Werder Bremen was gehuurd – was Rettig duidelijk: “We willen verder met Luca, daarvoor was de beoordeling van de hoofdcoach en de nieuwe sportdirecteur ook duidelijk. Luca is een speler met wie we graag willen blijven werken en uiteindelijk definitief willen transfereren. We hebben een concreet aanbod gedaan bij Werder Bremen en we hadden goede en veelbelovende gesprekken. Het gaat er alleen hoe we dit economisch kunnen implementeren. Met Luca zelf zitten we in de laatste fase van de contractonderhandelingen. ‘

Er lopen ook momenteel besprekingen met Brian Koglin – die tegen Bochum voor het eerst aan de aftrap was gekomen en meteen een goede prestatie liet zien – zei Rettig : “Zijn contract loopt in de zomer af dat is bekend. Vanwege de goede sportieve ontwikkeling zullen we alles nogmaals eens overwegen. We zijn in gesprek met zijn manager, het resultaat is nog steeds open. Het is goed mogelijk dat we een oplossing vinden. Of de beslissing deze week of volgende week nog valt kan ik niet zeggen. ”

Zelfs Alex Meier kreeg voor de thuiswedstrijd tegen Bochum – ondanks zijn aflopende contract – geen afscheidsboeket. Over de contractbesprekingen met de spits was Rettig duidelijk: “Alex is een belangrijke persoonlijkheid. We respecteren echter zijn wens dat we pas na de laatste wedstrijd zullen praten. Dat is ook waar we ons aan houden. ‘

Daarnaast gaf Rettig nog commentaar over de sinds de winterstop aan FC Ingolstadt uitgeleende Cenk Sahin. Onze ad-interim sportdirecteur maakte duidelijk: “De contractsituatie is duidelijk. Cenk keert in de zomer terug en wordt een integraal onderdeel van de ploeg voor het nieuwe seizoen. Zowel bij Cenk zelf, als bij zijn adviseur hebben we duidelijk gemaakt dat we op hem rekenen.”

Bron: www.fcstpauli.com