Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Luhukay:”12 spelers er niet bij maar toch een goede wedstrijd”

Na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen antwoorden beide coaches op de persconferentie op de vragen van journalisten. Jos Luhukay prees zijn sterk verzwakte ploeg.

“We hebben een zeer sterke eerste helft gespeeld, we hebben de tegenstander sterk onderdruk gezet en naar voren gespeeld. Wij waren in balbezit steeds gevaarlijk, steeds dreigend en moeten eigenlijk twee doelpunten maken, dan moest Bochum meer offensief doen. Door de omstellingen van de tegenstander kwamen in het middenveld een man te kort, maar ik wilde niet omzetten, maar de druk behouden en onze counter gebruiken. Dat is ons drie, vier momenten gelukt maar we hebben de doelpunten niet gemaakt. We hadden vandaag – en dat is geen excuus – twaalf spelers er niet bij, 8 of 9 hadden een basisplaats gehad. Het elftal – dat vandaag op het veld stond – heeft een goede wedstrijd gespeeld. Het is jammer dat de ploeg zich niet beloond heeft. Maar Bochum was in de tweede helft ook aanwezig en zo was het gelijke spel terecht. Met de ploeg en de spelers die ons te beschikking stonden hebben wij bijna het maximale er uitgehaald. Maar we weten dat we in de laatste fase niet goed genoeg waren.”

VfL-coach Robin Dutt stond voor lastige uitdagingen, vooral in de eerste helft was FCSP beter “St. Pauli was de betere ploeg in de eerste helft, was beter en krachtiger en had een heel goede kans via Allagui, omdat we de formatie de eerste keer veranderde werd het rustiger vóór de rust. Bij de rust veranderden we de opstelling voor de tweede keer en iedereen die mij kent, weet dat ik het systeem nooit twee keer binnen 45 minuten wil veranderen, dat is ook een compliment aan de tegenstander. In de tweede helft deden we het beter en konden we vooruit druk zetten, het positionele spel klopte ook opnieuw. We hadden ook een goede kans via Ganvoula, die hebben we niet gebruikt. St. Pauli was beter in de eerste helft, wij  hebben meer druk gezet in de tweede helft. We hadden moeten 3-3 spelen dan had iedereen meer van de wedstrijd gehad. ”

Bron: www.fcstpauli.com