Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander VfL Bochum

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen staat voor de deur op zondag – 12 mei 2019 – 15u30 uur – speelt FCSP op Millerntor tegen VfL Bochum. Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander eens goed bekeken.

Loopsterkte Losilla

Slechts 2,56 kilometer ontbreken Bochums Anthony Losilla op Manuel Prietl uit Bielefeld in de ranglijst met de spelers met de meeste gelopen kilometers. Losilla liep in 30 wedstrijden een sterke 364.20 kilometer, Per 90 minuten is dit 12.14 kilometer. Naast Prietl (366.76 km in totaal, 12.23 km per wedstrijd) presenteerde alleen Unions Grischa Prömel (12.41 km per wedstrijd) nog sterker dan Losilla.

Trefzekere Hinterseer

De VfL heeft tot nu toe een gemiddeld seizoen achter de rug met 11 overwinningen, 9 gelijkspel en 12 nederlagen. Bochum-aanvaller Lukas Hinterseer speelde echter zijn beste seizoen tot nu toe in de 2e Bundesliga. De spits heeft reeds 18 doelpunten gescoord. Kijkend naar de afgelopen tien seizoenen, was 18 doelpunten 4 keer goed voor de topschutter titel in de tweede Bundesliga. Maar niet dit jaar met Keulens topduo Simon Terodde (28 goals) en Jhon Cordoba (20 hits).

Tweecijferige Riemann

In totaal 48 keer moest VfL-keeper Manuel Riemann de bal dit seizoen uit het net vissen. De doelman – die geen enkele minuut heeft gemist – hield voor Bochum tien wedstrijden de nul. Alleen Unions Rafal Gikiewicz (13 scheets) en “Rothose” Julian bollard Beck (12) doen beter. Voor de eerste keer in vier jaar wist Riemann dubbele cijfers te halen. In het seizoen 14/15 hield de 30-jarige bij SV Sandhausen twaalf wedstrijden de nul, een jaar eerder, zelfs  15 wedstrijden in het SVS doel.

Sterk jeugdwerk

Als Finn Ole Becker zijn debuut vierde tegen Arminia Bielefeld was de middenvelder 18 jaar, 10 maanden en 6 dagen jong en werd daarmee de eerste speler die geboren was in 2000 die ooit ingezet werd bij FC St. Pauli. Bij VfL speelde een trio in het huidige seizoen dat zelfs in 2001 was geboren. Met Armel Bella Kotchap, die in het eind april 2-3 nederlaag debuteerde tegen Aue had de leeftijd van slechts 17 jaar, 4 maanden en 17 dagen, is de jongste uit de selectie van gebruikte spelers in de ploeg van Bochum. Stelios Kokovas (vijf wedstrijden, debuut: 17 jaar, 8 maanden en 24 dagen) en Moritz Römling (drie wedstrijden, debuut: 17 jaar, 9 maanden en 24 dagen jong)

Blije gasten

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen verwelkomen we VfL Bochum op Millerntor. In het seizoen presenteerde de Bochum zich tot nu toe als “aardige” gasten, want in 16 uitwedstrijden wonnen ze slechts twee keer. Slechts 13 punten bracht de Dutt-Elf mee naar huis – geen enkel team scoorde minder dan de VfL. In 2019 is er nog steeds geen uitoverwinning voor Bochum, de laatste wonnen ze kort voor Kerstmis met 2-3 bij 1.FC Keulen.

Bron: www.fcstpauli.com