Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay:” Ik heb groot respect voor onze fans”

Voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen – op zondag 12 mei 2019, 15u30 – tegen VfL Bochum nam hoofdtrainer Jos Luhukay op de persconferentie uitgebreid de tijd en sprak over de personeelssituatie van onze Kiezkickers, de tegenstander en de aanwerving van Andreas Bornemann als sportdirecteur.

Het personeel: “Achter de inzet van Marvin Knoll, Jan-Philipp Kalla en Jeremy Dudziak staat nog een vraagteken. Hierover beslissen wij zaterdag na de laatste training of het mogelijk is en ook zinvol is. Ook ontbreekt Ryo Miyaichi, die geschorst is en enkelproblemen heeft. Bovendien missen we de gekende geblesseerde spelers. Erover jammeren helpt niet. Ik weet zeker dat we een goed team op het veld zullen krijgen. De afgelopen dagen op het oefenterrein en onze prestatie in Dresden bevestigen mijn vertrouwen. ”

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen: “Ik heb groot respect voor onze fans. Opnieuw spelen we voor een uitverkocht huis. Daarom willen we onze beste kant laten zien in onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen. We konden dat al in de laatste wedstrijd tegen Jahn Regensburg laten doorschemeren en dat we willen dat zondag voortzetten. Het draait allemaal om hoe het is. Als het team speelt zoals in Dresden, ben ik blij. Het team gaat helemaal tot op de limiet. Ik hoop dat we de fans iets leuks kunnen geven voor de zomervakantie. We verwachten dat ook. ”

Het spelsysteem en de spelers : “Het gaat niet altijd om het exacte systeem. Ik kijk naar de kwaliteiten van de jongens en hoe ze bij elkaar passen om als stabiele eenheid te kunnen spelen. Het was me een groot genoegen de afgelopen wedstrijden, als je Heidenheim vergeet, dat de jongens de vele veranderingen goed oppikten. De jongens zijn goed bezig. De spelers zijn er bijzonder op gebrand om de inhoud van de training in het weekend naar het stadion te brengen. ”

Het verbeteringspotentiaal: “Uiteindelijk gaat het erom moedig te zijn in de gevarenzone van je tegenstander. Dit kan zijn met een pass of een enkele actie. Hier is ook een risico vereist om een ​​teamgenoot vrij te spelen. Maar het is ook belangrijk om op het laatste moment je hoofd op te richten. We hadden verschillende kansen in Dresden. Toen was de laatste pas of de voorzet niet goed. Deze momenten hebben we de jongens laten zien. Als we dat kunnen verbeteren, kunnen we meer doelpunten maken. ”

VfL Bochum: “Bochum heeft een zeer ervaren team. Vooral hun middenas is sterk. En met Lukas Hinterseer heeft VfL een echt goede spits in de ploeg. Natuurlijk heb ik iets in gedachten voor VfL, maar we willen niet te veel focussen op de tegenstander. ”

De inzet van Andreas Bornemann als sportdirecteur: “Ik geloof dat Andreas Bornemann veel ervaring heeft en ik ben blij dat de vacature zo vroeg is ingevuld. Ons Presidium en Andreas Rettig hadden de afgelopen weken goede gesprekken met hem. Persoonlijk ben ik blij omdat hij op het moment komt waarop belangrijke beslissingen moeten worden genomen. ”

Bron: www.fcstpauli.com