Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Andreas Bornemann nieuwe sportieve directeur bij FC St. Pauli

FC St. Pauli heeft een belangrijke personeelslid aangetrokken: Andreas Bornemann is de nieuw sportieve directeur bij FCSP en is dus de opvolger van Andreas Rettig, die deze functie ad-interim overnam na het ontslag van Uwe Stöver. De 47-jarige ging akkoord met de verantwoordelijken voor een contract van drie jaar en begint aan zijn opdracht bij FC St. Pauli op 1 juli 2019. 

“We zijn erg blij dat Andreas zijn weg naar het Millerntor-stadion heeft gevonden ondanks verschillende aanbiedingen uit 1e en 2e Bundesliga. Het contact is de afgelopen jaren nooit verbroken en we kijken naar de vele gesprekken uit naar een strategische beslisser, die bij zijn vorige clubs een groot aandeel had in de positieve ontwikkeling. Hij heeft een bewezen staat van dienst in het opbouwen en ontwikkelen van jonge spelers en heeft tijdens zijn verschillende stations de grote overstap gemaakt van jeugd naar het prof voetbal. Vooral zijn werk met jonge spelers en zijn kennis van de markt en zijn heldere conceptuele ideeën hebben ons overtuigd, “zei president Oke Göttlich.

“In de gesprekken met de verantwoordelijken was het al snel duidelijk dat we met dezelfde overtuiging willen werken aan een duurzaam concept. Ik krijg de kans om vorm te geven aan de toekomst van deze club. Bovendien heb ik zeer positieve gesprekken gehad met Jos Luhukay en onze gemeenschappelijke ideeën hebben mij overtuigd om hier op Millerntor te beginnen “, beschrijft Andreas Bornemann zijn redenen om over te stappen naar FC St. Pauli.

Bornemann werkte laatst bij 1. FC Neurenberg met wie hij in het seizoen 2017/18 naar de Bundesliga kon stijgen. Eerder werkte de manager als sportdirecteur bij Holstein Kiel en Alemannia Aachen. Hij was ook succesvol bij SC Freiburg, waar Bornemann ook 8 professionele wedstrijden speelde als speler, de voetbalschool van Freiburg en later diende als sportdirecteur voor de Breisgauern.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters