Mannen FCSPTransfer NieuwsTransfers 2018-2019Andreas Bornemann nieuwe sportieve directeur bij FC St. Pauli

8 mei 2019by FCSP Belgium
bornemann

FC St. Pauli heeft een belangrijke personeelslid aangetrokken: Andreas Bornemann is de nieuw sportieve directeur bij FCSP en is dus de opvolger van Andreas Rettig, die deze functie ad-interim overnam na het ontslag van Uwe Stöver. De 47-jarige ging akkoord met de verantwoordelijken voor een contract van drie jaar en begint aan zijn opdracht bij FC St. Pauli op 1 juli 2019. 

“We zijn erg blij dat Andreas zijn weg naar het Millerntor-stadion heeft gevonden ondanks verschillende aanbiedingen uit 1e en 2e Bundesliga. Het contact is de afgelopen jaren nooit verbroken en we kijken naar de vele gesprekken uit naar een strategische beslisser, die bij zijn vorige clubs een groot aandeel had in de positieve ontwikkeling. Hij heeft een bewezen staat van dienst in het opbouwen en ontwikkelen van jonge spelers en heeft tijdens zijn verschillende stations de grote overstap gemaakt van jeugd naar het prof voetbal. Vooral zijn werk met jonge spelers en zijn kennis van de markt en zijn heldere conceptuele ideeën hebben ons overtuigd, “zei president Oke Göttlich.

“In de gesprekken met de verantwoordelijken was het al snel duidelijk dat we met dezelfde overtuiging willen werken aan een duurzaam concept. Ik krijg de kans om vorm te geven aan de toekomst van deze club. Bovendien heb ik zeer positieve gesprekken gehad met Jos Luhukay en onze gemeenschappelijke ideeën hebben mij overtuigd om hier op Millerntor te beginnen “, beschrijft Andreas Bornemann zijn redenen om over te stappen naar FC St. Pauli.

Bornemann werkte laatst bij 1. FC Neurenberg met wie hij in het seizoen 2017/18 naar de Bundesliga kon stijgen. Eerder werkte de manager als sportdirecteur bij Holstein Kiel en Alemannia Aachen. Hij was ook succesvol bij SC Freiburg, waar Bornemann ook 8 professionele wedstrijden speelde als speler, de voetbalschool van Freiburg en later diende als sportdirecteur voor de Breisgauern.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters

WIL JE LID WORDEN VAN ONZE FANCLUB?

OVER FCSP BELGIUM

Welkom bij de Belgische officiële supportersclub van FC St Pauli. Onze eerste bedoeling is alle fans verzamelen en gezamelijk met auto's naar uitwedstrijden van onze Kiezkiekers te gaan. Iedereen is bij ons welkom maar open moet staan voor de mening:
- Anti Nazi's
- Vluchtelingen welkom
- Tegen Racisme
- Tegen Fascisme
- Tegen Homofobie

Inschrijven nieuwsbrief

Je gegevens worden beschermd onder voorwaarden GPDR

Twitter

@FCSP_Belgium - 1 uur

How how how cop or not. My dog is named after him... He is was en is my truly captain ... Cried my ey…

@FCSP_Belgium - 1 dag

RT : Our thanks also go to Brian for all his efforts on behalf of the club. All the best!

@FCSP_Belgium - 1 dag

RT : Thanks for all you've done for FC St. Pauli, Momo! All the best for the future!

INSTAGRAM

Alle rechten voornbehouden © copyright aan desbetreffende eigenaars. Foto's dienen ter illustratie