Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Dynamo Dresden

Na de furieuze 4-3 thuisoverwinning tegen SSV Jahn Regensburg spelen onze Kiezkicker – op vrijdagavond 3 mei 2019 18u30 – met de wind in de rug tegen Dynamo Dresden. Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander eens van naderbij bekeken.

Vooruitgang onder Fiél

Het seizoen verliep niet zoals gewenst voor Dynamo Dresden: vroeg uitgeschakeld in de DFB Cup en gedurende lange tijd nooit ver van de degradatiezone. Na twee voorafgaande coach wissels staat Christian Fiél sinds eind februari aan de zijlijn en onder hem werd het wezelijk beter. Naast vier gelijke spelen werd er slechts één keer verloren (1: 3 in Sandhausen). Dynamo kon niet alleen de Sachsen-derby winnen tegen Aue (3-1 na 0-1), maar het versloeg ook 1. FC Keulen met 3-0. In de afgelopen speeldag miste de Fiél-Elf met de 1-0 nederlaag in Ingolstadt de  grote stap richting behoud.

Doelman Schubert

Met 43 doelpunten heeft Dresden de vijfde beste verdediging van de competitie en dat hoewel Dynamo in de heenronde met 8-1 bij 1. FC Keulen werd vernederd. Een van de redenen voor de weinige doelpunten is doelman Markus Schubert. De 20-jarige – die in het huidige seizoen slechts één minuut heeft gemist- heeft reeds 9 wedstrijden zonder tegendoelpunt op zijn naam staan. Alleen Unions Rafal Gikiewicz (13 zonder tegendoelpunt), “Rodebroek” Julian Pollersbeck (12) en Bochum’s Manuel Riemann (10) kunnen meer “Clean Sheets” voorleggen. In de aanloop naar de vorige wedstrijd tegen FC Ingolstadt liet Schubert een aanbod van de club liggen om zijn aflopend contract te verlengen, dit omdat hij komend seizoen wil overstappen naar een Bundesliga-club.

Sterk bij voorsprong

In de afgelopen 31 wedstrijden kwam Dynamo slechts twaalf keer voorsprong, alleen de MSV Duisburg (11) deed slechter. Echter bij een voorsprong is het rendement van de Saksen erg groot. Slechts mogelijke acht punten (één gelijkspel, twee nederlagen) liet ze naar de voorsprong schieten. Negen wedstrijden kon Dynamo winnen. Alleen SV Darmstadt 98 heeft een beter percentage, de Lelies noteerden 35 van de 42 mogelijke punten na een voorsprong. Ter vergelijking: onze Kiezkicker gaven nog 16 punten weg (2 gelijkspelen, 4 nederlagen).

“Trefzeker” duo

Vielen er in het vorig seizoen – een niet iets om trots op te zijn – 30 eigen doelpunten (het hoogst sinds het ontstaan van de 2e Bundesliga), vielen er in het huidige seizoen na 31 speeldagen slechts 13 eigen doelpunten te noteren. Verspreid over negen clubs hoort Dresden bij het kransje van vier clubs die het leer tweemaal tegen de eigen netten duwden. Baris Atik en Niklas Kreuzer waren de twee ongelukkigen in het huidige seizoen. Atik “scoorde” bij de 2-2 in Magdeburg, Kreuzer bij de 4-3 tegen Bielefeld.

Konés aandeel aan doelpunten

Met negen doelpunten is Moussa Koné de topschutter van Dresden. De man uit Senegal heeft daarbij ook nog eens ook zeven doelpunten voorbereid. De aanvaller was dus betrokken bij bijna de helft van de in totaal 36 Dynamo-doelpunten. In het kalenderjaar 2019 loopt het voor Koné echter nog niet naar behoren. Alleen bij de 4-3 nederlaag tegen Bielefeld had de 22-jarigen – eind januari – met een doelpunt en een assist een bijdrage aan de doelpunten, maar sindsdien wacht de spits tevergeefs op een ander aandeel bij een doelpunt.

Bron: www.fcstpauli.com