Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Met de wind in de zeilen naar Dreden op zoek naar punten

Na de 4-3 thuisoverwinning tegen SSV Jahn Regensburg waren onze Kiezkickers zowel dolgelukkig als opgelucht, ze hadden eindelijk hun serie van geen overwinningen beëindigd. Met versterkt zelfvertrouwen en wind in de zeilen willen ze  – op vrijdagavond 3 mei 2019 18u30 uur – zich vastbijten in Dynamo Dresden en opnieuw met punten huiswaarts keren. De Saksen, aan de andere kant, kunnen met een winst een grote stap zetten richting behoud.

De stemming tussen onze Kiezkickers en de Dynamo spelers lag afgelopen weekend ver uit elkaar. Terwijl de Saksen de belangrijke uitwedstrijd tegen de tweede laatste FC Ingolstadt met 1-0 verloren, en zo dus de kans mistte om directe degradatie te voorkomen. Werd op Millerntor na de 4-3 winst tegen SSV Jahn Regensburg eindelijk terug gevierd. De eerste overwinning sinds begin maart (0-1 tegen SC Paderborn) was verdiend voor onze FCSP – tegen de in de vooral eerste helft sterke Regensburg – dankzij een voetballend en strijdlustig sterk optreden in de tweede helft.

“Met deze toewijding en bereidheid willen we doorgaan en er alles doen wat in onze macht ligt om het zo best mogelijke resultaat te behalen uit de komende wedstrijden”, zei hoofdcoach Jos Luhukay na zijn eerste overwinning als FCSP-hoofdtrainer. De komende wedstrijden zijn: Dresden, Bochum en Fürth. Allereerst reizen onze Boys in Brown naar Dresden met versterkt zelfvertrouwen na het recente succes. Bij de veertiende in de stand moet de volgende overwinning kunnen behaald worden. Het is echter tegen Dresden dat een grote – zo niet de beslissende stap – naar competitie behoud kan zetten. Met een overwinning vergroot Dynamo de voorsprong op 1. FC Magdeburg – die zaterdag bij VfL Bochum spelen – tot op negen punten.

Dienovereenkomstig zijn de Saksen – waarin ex-Kiez-kicker Sören Gonther het duel met de voormalige teamgenoten zal moeten missen wegen een ribbreuk opgelopen in Ingolstadt – zeer gemotiveerd tegen onze Kiezkicker aantreden. Voor het thuispubliek willen ze ze het behoud met een overwinning verzekeren, maar dit wel zonder keeper Markus Schubert. Die heeft Coach Fiél – na het duidelijke protest van Dynamo-fans – vanwege des beslissing van Schubert om zijn aflopend contract in Dresden niet te verlengen uit het team gezet.

In hun laatste thuiswedstrijd heeft de SGD bewezen hoe moeilijk het is om te winnen in het Rudolf Harbig Stadion, want koploper Keulen verloor er met duidelijk 3-0 cijfers. Na de bittere 8-1 nederlaag in de heenronde in Keulen en bijna vijf maanden zonder thuisoverwinning, was het succes uiteraard een balsem voor de ziel van de supporters van Dynamo. De recente resultaten van de inmiddels vier keer thuis ongeslagen Dresden (1 overwinning, 3 gelijkspelen) zijn natuurlijk niet aan onze Kiezkickers ontsnapt. Zoals ze deden tegen Regensburg, willen ze hun eigen spel doorzetten ​​en terug aanknopen met succes.

“We hebben tegen Regensburg gezien dat we het systeem van de coach beter hebben geïmplementeerd dan in de voorgaande twee wedstrijden”, zei middenvelder Christopher Buchtmann, die na een overwinning tegen SSV afwezig zal zijn in Dresden vanwege een adductoren letsel. Zelfs zonder Buchtmann willen de jongens het systeem van Luhukay nog meer implementeren en in Dresden opnieuw in actie komen. Gepaard met dezelfde vechtlust en de getoonde teamgeest tegenover Regensburg willen ze de volgende drie punten scoren.

Bron: www.fcstpauli.com