Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

FCSP met twee gezichten draait de wedstrijd volledig: 4-3

FC St. Pauli heeft zijn eerste overwinning onder nieuwe coach Jos Luhukay op de 31e speeldag gevierd. In de 4-3 overwinning tegen SSV Jahn Regensburg toonden zijn spelers na de rust veel moraal. Nadat Hamadi Al Ghaddioui met 2 doelpunten (27, 40) de gelijkmaker van Dimitrios Diamantakos (35′) had weggewerkt, brachten Johannes Flum (52) en Marvin Knoll – op vrije trap – onze Kiezkickers voor het eerst op voorsprong (72′.). Ryo Miyaichi maakte de 4-2 (86′) terwijl het slotakkoord werd gezet door Sargis Adamyan (90 + 5). 

In de voorlaatste thuiswedstrijd van het huidige seizoen besloot het coachingsteam – onder leiding van hoofdcoach Jos Luhukay – op sommige posities te wisselen. Voorafgaand aan de wedstrijd verkondigde hij een drie mans middenveld met Marvin Knoll in het midden, die echter in de praktijk veel loopwerk voor de verdediging verrichte. Want de Brown-Whites besloten wijselijk de tegenstander vroeg onder druk te zetten. Omdat de gasten bekend staan ​​om dezelfde spelfilosofie was er veel vechtvoetbal, met veel duels op het middenveld, er waren dan ook veel wisselende fasen van balbezit.

Het resultaat was dat het spel in de beginfase zo veel mogelijk tussen de strafschopgebieden verschoof. De eerste doelkans was voor Sargis Adamyan, wiens schot van 20 meter het buitenkant van het zijnet (7′) streelde. Aan de andere kant miste Jeremy Dudziak de laatste precisie in zijn doelpogingen (16, 22). Daarna nam Regensburg de voorsprong: Marco Grüttner legde een voorzet van Adamyan af in het kleine strafschopgebied en Hamadi Al Ghaddiouikon kon vanop 3 meter gemakkelijk binnen tikken (27). In de tegenreactie miste Ryo Miyaichi – die tot op de rand van strafschopgebied kon oprukken – tegen Jahn keeper André Weis de gelijkmaker (28).

Kort daarna sloeg Dimitrios Diamantakos toe. De spits – die Alex Meier uit de basis hield – sloeg genadeloos toe vanaf 18 meter en de bal verdween onhoudbaar in de rechter benedenhoek (35) 1-1. Ondertussen vond onze Griek opnieuw de weg naar Weis die echter de opwipper van de Griek pareerde (37). Aan de andere kant liep Adamyan langs de achterlijn en bracht de bal voor doel. Opnieuw was het Al Ghaddioui die op de juiste plaats stond en de bal met de borst tegen de netten duwde. (40e). Meteen de ruststand.

Onze Kiezkickers kwamen terug uit de kleedkamers met één wissel: Daniel Buballa kwam voor Yiyoung Park in de wedstrijd, zodat FCSP opnieuw duidelijk met een vier op één lijn van achter speelde. FCSP liet direct na de aftrap blijken dat ze uit een ander vaatje tapten en per se wilden winnen. Weis pareerde eerst een vrije trap van Knoll knap maar in de fase die erop volgde gooide Florian Carstens de bal opnieuw naar het midden, waar kapitein Johannes Flum de bal moeiteloos in doel kon koppen, 2-2 (52.). Vervolgens ontwikkelde er zich een open wedstrijd waarbij FC St Pauli de overhand nam. Op een andere vrije trap van Knoll – aan de rand van het strafschopgebied – stierf de bal op de rechter paal en verhinderde Marcel Correia op de doellijn het tweede doelpunt van Flum (62.).

Het brandpunt van de tweede helft was de gevaarlijkste vrije trap van St. Pauli’s nummer vijf tegen zijn voormalige club. Door een fout op Mats Møller Dæhli kreeg FCSP een vrije trap aan de linkerkant op de rand van het strafschopgebied. Knoll trapte de bal verrassend aan de eerste paal in de netten 3-2  (72′). Ondertussen had FCSP de wedstrijd onder controle en waren ze steeds dichter bij het vierde doelpunt dan Jahn bij de gelijkmaker. Na een scherpe voorzet van Christopher Buchtmann kon Miyaichi scoren maar hij mistte onbegrijpelijk voor een leeg doel (83). Maar de fase erop maakte ons Japanse vleugelspeler het wel af. Opnieuw op voorzet van Buchtmann omspeelde hij Weiss en schoot de 4-2 tegen de netten (86). Het slotakkoord viel in de slotseconde toen Adamyan de 4-3 op bord bracht. Na zes zegeloze wedstrijden bleven de 3 punten bij FCSP.

FC St. Pauli

Himmelmann – Carstens, Knoll, Hoogma – Park (46. Dudziak), Flum (66. Zehir), Dudziak – Møller Dæhli, Buchtmann, Miyaichi – Diamantakos (76. Alex Meier)

Cheftrainer: Jos Luhukay

SSV Jahn Regensburg

Weis – Saller (77. Nietfeld), Nachreiner, Correia, Föhrenbach – George, Geipl (77. Stolze), Thalhammer (65. Fein), Adamyan – Grüttner, Al Ghaddioui

Cheftrainer: Achim Beierlorzer

Doelpunten: 0:1 Al Ghaddioui (27.), 1:1 Diamantakos (35.), 1:2 Al Ghaddioui (40.), 2:2 Flum (52.), 3:2 Knoll (72.), 4:2 Miyaichi (86.), 4:3 Adamyan (90.+5)

Gele kaarten: Flum, Miyaichi / Saller, Nachreiner, George

SR: Patrick Alt

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)

Bron: www.fcstpauli.com