Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Kiezkickers op zoek naar nieuwe bevrijding

Nadat er voor onze Kiezkicker ook bij 1 FC Heidenheim niets te halen viel, willen ze in de thuiswedstrijd tegen SSV Jahn Regensburg – op zaterdag 26 april 2019 13u00 – eindelijk eens opnieuw winnen. Tegen SSV willen onze Boys in Brown eindelijk hun reeks van zes zegeloze wedstrijden op rij beëindigen en de verhoopte overwinning halen.

Met de hoop eindelijk punten te scoren in Heidenheim reisden onze Kiezkickers afgelopen zondag naar de Brenz . Net als bij de vier voorgaande gastoptredens eindigde ook wedstrijd nummer vijf in Heidenheim zonder succes. Niets nieuws onder de zon dus voor onze FCSP bij FCH. Naar aanleiding van de aanzienlijke verbetering van de prestaties – de 1-1 in de vorige thuiswedstrijd tegen Arminia Bielefeld – waar FCSP na de rust een punt verdiende, gingen ze op nieuw af en stonden ze met lege handen.

Voor de zesde keer op rij bleven de Kiezkicker dus zonder punten, de laatste keer dat ze het overwinningsgevoel hadden was begin maart bij de 0-1 bij SC Paderborn. Met slechts vier wedstrijden te gaan, zes punten en 31 doelpunten achterstand ten opzichte van de huidige derde geplaatste SCP, staat voor Luhukay Elf niet veel meer dan de zegeloze serie in de eindspurt ongedaan te maken en het seizoen met een zo goed mogelijk gevoel af te sluiten.

In de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen ontvangt FC St. Pauli SSV Jahn Regensburg, die na de vijfde plaats vorig seizoen ook in hun tweede jaar na de promotie zorgeloos waren in het grootste deel van het afgelopen seizoen. Alleen de start met slechts één overwinning uit vijf wedstrijden was nog een beetje hobbelig. Het 0-5 overwinning in het Volkspark medio september luidde echter de grote wending in. Het behoud voor Jahn was al begin april verzekerd, maar nadat Jahn in de laatste negen wedstrijden slechts één keer verloor en vier keer gelijkspeelden zullen Beierlorzer-Eleven met dit niet tevreden zijn en willen ze meer.

Meer betekent vanuit Regensburger oogpunt: ook bij de Millerntor punten halen en het liefst drie. Dat dit niet zal gebeuren ligt aan onze Kiezkicker, die na de afgelopen weken, en in het bijzonder de laatste nederlaag in Heidenheim van hun af schudden, en willen tegen Jahn aanduidelijk beter presteren. Als het Luhukay-team de verhoopte bevrijding zou halen, zouden ze niet alleen SSV passeren, maar ook de 300ste overwinning behalen in de 2e Bundesliga.

Bron: www.fcstpauli.com