Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over tegenstander Jahn Regensburg

In de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen spelen onze Kiezkicker – op zaterdag 27 april 2019 13.00 uur – tegen SSV Jahn Regensburg. Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander eens goed van naderbij bekeken.

Voorkeur voor krappe overwinningen

Vorig weekend versloeg Regensburg 1. FC Madgeburg met 1-0. Het was niet de eerste keer dat de Beierlorzer-Eleven met één doelpunt verschil wonnen van hun tegenstander. Het was al de achtste overwinning van het seizoen met slechts één doelpunt verschil. Slechts drie van de elf overwinningen van SSV waren hoger (2-0 tegen Paderborn, 1-3 in Duisburg en 0-5 tegen HSV).

Wilskracht na een achterstand

In 20 van de 30 wedstrijden kwamen ze op achterstand, toch verloren ze slechts zeven wedstrijden. Het team van hoofdcoach Achim Beierlorzer kon in het huidige seizoen dikwijls een achterstand omzetten. Naast negen gelijke spelen wist Regensburg vier wedstrijden uiteindelijk voor zichzelf te beslissen. 21 punten na een achterstand is het beste van de gehele competitie

Slaperigheid wordt gevolgd door alertheid

Waarom de Regensburg zo vaak achter stond wordt duidelijk als we naar de toegekende doelpunten kijken. Met 23 doelpunten is de SSV de slechtste verdediging van de eerste helft. In het eerste kwartier alleen al vielen er negen doelpunten – bij geen enkele andere club verdween de bal zoveel in doel in de eerste helft. Verdedigend is het team vooral sterk vanaf de 60e minuut, Jahn moest slechts elf doelpunten toekennen dat is het beste in de 2e Bundesliga.

Geelzuchtige Geipl

De SSV Jahn Regensburg staat niet bekend als een onfair team: met 65 gele kaarten, één gele en rode kaart en één rode kaart staat SSV in de middenmoot. Aan de andere kant is Andreas Geipl wel van voor te vinden, bij 63 overtredingen wist hij al negen gele kaarten te verzamelen. Alleen Darmstadt Serdar Dursun (87) Union Sebastian Andersson (75) en Bielefeld Fabian Klos (64) maakten meer fouten. Met de gele kaarten staat Geipl in de competitie op een vierde plaats, alleen Paderborn Klaus Gjasula en Aue Calogero Rizzuto (elk 11 gele kaarten) en Maagdenburg Dennis Erdmann (10) kregen meer kaarten. Geipl die reeds op de 9e speeldag geel geschorst was, wist de laatste tijd met succes te vechten tegen een tweede gele schorsingsdag. In de laatste zes wedstrijden kreeg de loopsterke middenvelder niet één gele kaart.

Veel werk aan de zijlijn

Ongeveer drie maal per wedstrijd moesten de grensrechters tussenkomen bij een aanval van SSV en dit vanwege de buitenspelpositie. In totaal werd Regensburg 89 keer afgevlagd, vooral SSV-aanvoerder Marco Grüttner zorgde met 39 buitenspelposities voor vele armbewegingen aan de zijlijn. In de competitie stonden alleen de spelers van FC Erzgebirge Aue (97) vaker buitenspel. Onze Kiezkicker bezetten met 65 x buitenspel het middenveld.

Trio met veel uit doelpunten

Regensburger aanvals trio Marco Grüttner, Sargis Adamyan en Hamadi Al Ghaddioui hebben dit seizoen 29 van de in totaal 44 doelpunten gescoord. Dat is meer dan tweederde van alle SSV-wedstrijden. Opvallend is het aantal doelpunten op verplaatsing. De aanvallers scoren graag en vooral buitenhuis. Adamyan scoorde dit seizoen acht van zijn 11 goals buitenshuis, Grüttner 7 van zijn 12 doelpunten en Al Ghaddioui scoorde 5 van zijn 6 doelpunten op vreemde bodem. De laatste scoorde wel nog niet op Millerntor. Adamyan en Grüttner scoorden bij het laatste duel (2-2) in november 2017 wel al.

Bron: www.fcstpauli.com