Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay: “De enigste manier: intensief werken

Op Paasmaandag – 22 april 2019 – na de ontnuchterende 3-0-nederlaag in Heidenheim antwoordde hoofdcoach Jos Luhukay op de vragen van de Hamburgse pers na de training. De 55-jarige gaf zijn mening over …

… over de prestatie tegen 1. FC Heidenheim:

“Het hele team is erg teleurgesteld over de wedstrijd van gisteren en was ook erg gefrustreerd na de wedstrijd. We zullen dit in de komende dagen wegwerken. Eigenlijk had het team zijn zelfvertrouwen in de tweede helft tegen Bielefeld teruggewonnen, maar in Heidenheim ontbrak het vanaf de eerste minuut aan dit zelfvertrouwen. Het ontbrak in de defensie en er was geen geloof in balbezit. Voor mij was er in de dagen voor de wedstrijd hiervoor geen enkel voorteken. We hadden eigenlijk een zeer goede week trainingsweek achter de rug. Elke dag was de nodige bereidheid en de wil aanwezig, we hadden ook een plan met en zonder balbezit. We waren erg goed voorbereid, maar alle energie en het werk dat we hadden geïnvesteerd in de week hebben geen vruchten afgeworpen. ‘

… de resterende vier competitiewedstrijden:

“Ik wil graag iets teruggeven aan onze fans, die gisteren veel moeite hebben gedaan om naar Heidenheim te reizen, daar moet je veel respect voor hebben,. We hebben gisteren niets getoond om iets terug te geven. We zijn allemaal verplicht om onze fans terug te winnen, maar dan moet met de nodige passie op het veld worden gespeeld. ”

… Finn Ole Becker:

“Hij was in de tweede helft de enige die heeft laten zien wat men eigenlijk verwacht van het hele team. Hij belichaamde het gene wat wij hadden besproken in de afgelopen dagen. Meestal doen dit de ervaren spelers. Voor mij was hij het enige lichtpunt uit de wedstrijd. Hij heeft gewerkt. Hij had een sliding in zijn eigen strafschopgebied om een ​​doelpunt te voorkomen, en was aan de andere kant betrokken bij onze afstandsschoten. Het is jammer dat we hem zaterdag niet kunnen laten spelen vanaf het begin. Ik wilde hem langzaam brengen, maar nu is hij helaas geschort en we moeten de beslissing van de scheidsrechter aanvaarden. ”

… de huidige personeelssituatie:

“Natuurlijk is het niet gemakkelijk. Als we alleen onze verdediging bekijken. Park heeft maanden niet gespeeld, Carstens komt stap voor stap verder in zijn ontwikkeling in de 2e Bundesliga. Justin kwam pas  in januari. Hij en Flo hebben slechts een paar keer samen gespeeld. Jerry is linksback maar speelt bij voorkeur op een positie naar voren. De verdediging is nieuw gevormd. Dat is geen excuus, maar om te veranderen te maken, moet je alternatieven hebben. Avevor is geblesseerd geraakt vlak voordat ik kwam, Buballa was een week ziek. Hiermee kan men verklaren waarom men niet alles rechtstreeks kan veranderen. ”

… de prestaties van individuele spelers:

“Als je een wedstrijd verliest zoals je gisteren, mag je je niet focussen op individuele spelers. Gisteren – als collectief – waren we niet in staat om ons spel te spelen zoals we dat eerder deden in de training. Dit geldt voor elke individuele speler en ook als coachend team. Ik heb in mijn carrière geleerd dat we altijd samen verliezen en samen wedstrijden winnen. We moeten er als  team staan, in goede tijden en in minder goede tijden. ”

… de plannen voor het komende seizoen:

“De indrukken die in momenteel krijg neem ik mee in mijn beoordeling hoe we ons in het nieuwe seizoen moeten opstellen. Er worden natuurlijk ook intensieve gesprekken over de toekomst gevoerd. De indrukken op dit moment zijn niet goed, maar aan de andere kant leren we elkaar ons zo kennen. Het is zoals in een huwelijk. In slechte tijden leer je je partner het beste kennen. We kunnen elke dag aan ons zelf werken om het de volgende wedstrijd beter te doen. Men moet niet uit emoties na een paar indrukken direct beslissingen nemen. Iedereen heeft de ganse week tot het weekend de tijd om zijn beste beentje voor te zetten. Ik heb het bestuur en de manager gezegd dat ik indrukken wil verzamelen tot het einde van het seizoen. Dan zullen we nadenken en beslissingen nemen. Allereerst zullen we werken aan de komende zaterdag. ”

… het huidige gebrek aan zelfvertrouwen:

“Dit is te wijten aan het resultaat. Als je niet wint – heeft dit niets te maken met de plaats in de rangschikking – maar meer met je mentale toestand. Bij de ene of de andere ontbreekt het momenteel aan overtuiging en zekerheid. Dit was in de laatste dagen van de training niet te erkennen, maar op training heeft men geen dergelijke situaties van druk. Het was voor ons een verrassing dat we de goede indrukken niet konden omzetten in de wedstrijd. We praten met verdedigers, middenvelders, aanvallers. We hebben veel energie gestoken in de individuele en groepsdiscussies, we laten video’s van onszelf en van de tegenstander zien, we zijn erg betrokken bij het succesvol maken van de volgende wedstrijd. Dit is de enige weg: Intensief werken om de volgende wedstrijd het veld te verlaten met de drie punten. ”

De volledige perspraat is beschikbaar in de video op FC St. Pauli TV !

Bron: www.fcstpauli.com