Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Drie punten voor een glimlach op de autosnelweg

Voor de Kiezkicker gaat het zondag naar het zuiden. Op speeldag 30 speelt het team van Jos Luhukay bij 1. FC Heidenheim, die gelijk met FCSP in de stand staan. Voor beide teams gaat het op zondag 19 april 2019 – 13u30 voor de aansluiting met de absolute topgroep van de 2e Bundesliga. En een glimlach op de snelweg.

Wanneer onze Kiezkickers op 1. FC Heidenheim strijden hebben sommige fans een tocht van meer dan elf uur achter de rug. Om exact 2u30 begint de busreis van de Fanladen op zondagochtend naar Heidenheim an der Brenz. Logisch dat het team van Los Luhukay alles in de strijd zal gooien voor hun door de verre reis geplaagde fans, zodat ze de lange reis terug met een lach op het gezicht kunnen aanvatten. Maar niet alleen daarom!

Tot nu toe waren de gastoptredens van FC St. Pauli op 1. FC Heidenheim niet echt succesvol. Lang speelt FCH nog niet in de 2e Bundesliga, maar al na vier jaar is de Voith-Arena een onheilspellende plek geworden voor onze Kiezkickers. Alle uitwedstrijden op de Ostalb gingen tot nu toe verloren. Eerlijk gezegd klinkt dat niet hoopgevend. FC St. Pauli is er echter altijd in geslaagd om in het verleden te verrassen en niet onder de indruk te zijn van statistieken.

En goed, veel ziet er anders uit bij FC St. Pauli. Toegegeven, de eerste helft tegen de DSC Arminia Bielefeld had vorige week nog een paar hobbels. Maar wat de jongens in de tweede helft op het veld bracht was leuk. Vraagt men inzet, toewijding en een snufje voetbal dan komt men uit bij de tweede helft tegen Arminia uit. Hoewel het niet mogelijk was om nog een doelpunt te maken na de vroege gelijkmaker van ‘kopbal specialist’ Ryo Miyaichi, konden de jongens in Brown met de kop omhoog het Millerntor verlaten.

De beste voorwaarden zijn dan te maken met hapjes, drankjes, een tas met optimisme en veel goede muziek tijdens de lange rit door het land. In Heidenheim verwachten de ongeveer 1.500 supporters van Braun-Weiß een team dat na vijf wedstrijden terug wil keren naar zijn succesvolle baan. Hiervoor zullen ze aanvallen, lopen, vechten en hopelijk ook scoren en hun fans in het uitvak met een glimlach terug naar Hamburg laten rijden. Vooruit St. Pauli!

Bron: www.fcstpauli.com