Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander 1.FC Heidenheim

Voor onze Kiezkicker’s gaat het in de derde laatste uitwedstrijd van het seizoen – op Paaszondag 21 april 2019 13u30 – naar 1 FC Heidenheim voor de volgende drie punten. Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander eens van dichterbij bekeken.

Record seizoen

Heidenheim speelt voor het vijfde seizoen in de 2e Bundesliga, maar zo goed als dit jaar ging het nog nooit voor FCH. Heidenheim – die vorige wedstrijd met 0-1 won in Aue – duwde onze FCSP van de zesde plaats en staan met 46 punten ​​slechts drie punten achter de derde plaats. Zo heeft het team van coach Frank Schmidt vijf wedstrijden voor het einde net zoveel punten behaald als het op het einde van de seizoenen 2014/15 en 2016/17.

Verdedigend bolwerk

Met 34 tegendoelpunten heeft Heidenheim de op twee na beste verdediging in de competitie, alleen Union Berlin (28) en Hamburger SV (32) kregen minder goals tegen. In twee statistieken staan de Schmidt-Elf bovenaan in de 2e Bundesliga. FCH moest slechts één doelpunt tegenstaan na een counteraanval. Bovendien ging de bal slechts 16 keer na de rust in het net van Heidenheim. Ter vergelijking: de laatste in de stand MSV Duisburg kreeg na de pauze 37 doelpunten binnen, onze Kiezkicker 26 doelpunten.

Bijna beker sensatie

Voor onze Kiezkicker zat de Duitse Beker – na traditie – er al op in de eerste ronde na de 3-2nv bij derdeklasser SV Wehen Wiesbaden. 1. FC Heidenheim slaagde er echter – na winst tegen SSV Jeddeloh II (5-2), SV Sandhausen (3-0) en Bayer Leverkusen (2-1) – de kwartfinales en bijna zelfs de halve finales te bereiken. Tegen Bayern München – de Schmidt-Eleven speelde een uitstekende wedstrijd – werd Heidenheim op het einde uiteindelijk verslagen met 4-5 en dit na de reguliere speeltijd en niet na extra time of penalty’s want u van het resultaat kan denken. Via doelpunten van Robert Glatzel en Marc Cackler kwam Heidenheim op 1-2 tegen 10 spelers van Bayern. Binnen twaalf minuten veranderde FCB de stand echter naar 4-2, maar via twee doelpunten van Glatzel kwam Heidenheim terug tot 4: 4. Een strafschop van Lewandowski bezegelde echter de exit van FCH.

Topscorers

Niet alleen in de hierboven genoemde bekermatch toonde Robert Glatzel zijn neus voor doelpunten, maar ook in de competitie. De aanvaller – die in de heenronde 8 wedstrijden ontbrak wegens een blessure – kon in 21 wedstrijden twaalf doelpunten maken en is voor Marc Schnatterer (9 doelpunten) de topscorer van Heidenheim. Glatzel zijn afwerkingspercentage (12 doelpunten bij 43 schoten = 0,28) wordt alleen overtroffen door Sandhausen Andrew Wooten (40 schoten op doel, 12 doelpunten, verhouding 0,3) en Keulen Simon Terodde (96 schoten, 28 doelpunten = 0,29).

Bron: www.fcstpauli.com