Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay:” Wij reizen zonder schrik naar Heidenheim”

Onze Kiezkickers zijn op Paaszondag – 21 april 2019 13u30 – te gast bij 1 FC Heidenheim. Op de persconferentie op vrijdag 19 april keek onze hoofdcoach Jos Luhukay op de persconferentie voor de komende wedstrijd vooruit. We hebben de zes belangrijkste uitspraken voor u samengevat.

Het personeel: “Daniel Buballa, Dimitrios Diamantakos en Richard Neudecker hebben deze week met het team getraind. Zij zijn mogelijke opties voor het elftal. Een definitieve beslissing wordt pas genomen na de laatste training. ”

De trainingsweek: “Door de tweede helft tegen Bielefeld heeft het team weer zelfvertrouwen getankt. Daar willen we verder op bouwen. We hebben heel intensief getraind. Ik heb veel, goede indrukken verzameld. ‘

Het wedstrijdplan: “Heidenheim heeft een sterk team op het veld. Maar we geloven in onze eigen sterke punten. We moeten daar onze stabiliteit zien te vinden. Bij balverlies willen we de tegenstander onder druk zetten en ze met een hoge pressing tot fouten dwingen. Bij eigen balbezit willen bal en pass zekerheid uitstralen, dat we daardoor ook tot kansen komen. Mijn gaat  het niet om een bepaald systeem, maar om het uitvoeren van ons plan dat we in de week getraind hebben. ”

De startende XI: “Ik ben geen coach die zijn selectie of zijn startende elf vroeg aankondigt. De beslissing wordt pas genomen na de laatste training. Bij de start elf gaat altijd over hoe ik de individuele kwaliteiten van mijn spelers kan samenvoegen zodat ze elkaar het beste aanvullen. ”

De tegenstander: “Heidenheim heeft een goed evenwicht in alle delen van het team. Het zal veel concentratie vergen om deze noot te kraken. Hoe deze club zich de laatste jaren in de tweede Bundesliga heeft gestabiliseerd heb ik heel veel respect voor. Bij Frank Schmidt zit een coach op de bank, die een van de langste staat van dienst in het Duitse voetbal heeft. Met Marc Schnatterer heeft de FCH een van de beste spelers in de competitie op zijn positie. Heidenheim werkte heel goed gestructureerd en georganiseerd. De ploeg heeft goede kwaliteiten. Dat zie je. Kortom, de club laat als geheel zien wat ze in zich heeft! ”

De bottom line: “We willen winnen in Heidenheim. We gaan er zonder schrik naartoe. Ik wil het beste uit mijn team halen. Je wilt altijd het maximum uit een wedstrijd en dat is drie punten. We willen deze ambitie 90 minuten uitstralen. ”

Bron: www.fcstpauli.com