Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Luhukay:” Je kan dat in 3 dagen niet perfectioneren”

Na de eerste wedstrijd als hoofdtrainer van onze FC St. Pauli op zondag 14 april tegen Arminia Bielefeld volgde op maandagmiddag 15 april voor Jos Luhukay de eerste persconferentie na een competitiewedstrijd. De 55-jarige nam veel tijd en sprak over …

… de 1: 1 tegen de Arminia:

“We hebben verzocht met hoge pressing te beginnen en met zes spelers hoog te verdedigen om de tegenstander onder druk te zetten. Bielefeld heeft dat in de eerste helft zeer goed opgelost, ook omdat hun keeper zeer goed heeft meegespeeld. Bij balverlies hebben wij verschillende malen te veel ruimte laten vallen, hiervan heeft Bielefeld geprofiteerd. In de tweede helft hebben we zeer goed de orde en stabiliteit gevonden. Bielefeld had één kans en dat in de blessuretijd, wat laat zien hoe gefocust en vastberaden het team in de tweede helft was. Het team toonde de absolute wil om de wedstrijd te winnen. ”

… zijn debuut als FCSP-hoofdtrainer:

“Naar buiten toe was ik cool en heb ik niks laten merken, maar van binnenin keek ik erg uit naar mijn eerste wedstrijd. Mijn eerste wedstrijd als hoofdcoach voor Borussia Mönchengladbach was tegen Arminia Bielefeld. Ik meen dat we toen met 3-1 wonnen. Ik had in mijn achterhoofd de gedachte dat ik dit ook met St. Pauli zou doen, helaas hebben we gisteren niet het tweede en derde doelpunt gemaakt. ”

… de promotieambities:

“We willen het in de resterende wedstrijden zo goed mogelijk doen en alles doen wat we kunnen, en zijn nog vijf wedstrijden die we willen aanpakken met professionaliteit en intensiteit. Is dit goed genoeg voor de derde plaats dan zullen we heel blij zijn. Als dat niet gebeurt zal ik de wedstrijden zien als een aanloop naar volgend seizoen. ”

… de stijl van aanvallende speelwijze:

“We wilden de tegenstander agressief onder druk zetten en dwingen fouten te maken. In balbezit willen we meer rust aan de bal krijgen. Het team wilde tegen Bielefeld te veel en te snel en heeft in sommige situaties te haastig gespeeld. Wij zijn groot risico’s aangegaan en wanneer Bielefeld het tweede doelpunt zou hebben gemaakt zou het waarschijnlijk niet meer tot een punt gereikt hebben. Wij willen hoge pressing, maar we willen ook meer dwingender in het spel naar voren zijn. Er is een wisselwerking tussen goede defensieve en offensieve arbeid. Dit kost tijd dat kan je niet perfectioneren binnen drie dagen. Je bent altijd afhankelijk van hoe snel de spelers dit accepteren en omzetten. Het zijn geen machines die ik uit en aan kan zetten. Normaal duurt een voorbereiding zes weken en dan heb je ook tijd nodig om het soort voetbal te implementeren dat je wilt bereiken. ”

… de betekenis van de komende weken met het oog op het nieuwe seizoen:

“Voor mij zijn de komende weken de tijd om een inschatting te bekomen van de kwaliteit waarmee ik kan werken in de komende weken. Dat geldt voor de spelers, voor de technische staf, voor de functionele team en de medische staf. Ik kan iedereen beter te leren kennen en ik hoop dat we – met een blik naar volgend seizoen – zover zijn dat we in de komende weken met betrekking tot nieuwe aanwinsten en uitgaande transfers de juiste beslissingen zullen nemen. We zullen in de komende weken zeer intensief werken om dit seizoen te voltooien en een zo goed mogelijk en ​​krachtig mogelijk team te hebben voor het nieuwe seizoen. ”

… de eerste dagen als hoofdtrainer:

“Ik was aangenaam verrast – vooral als het gaat om het werken met het hele team om me heen. Iedereen is zeer toegewijd en probeert de resterende wedstrijden zo goed mogelijk af te werken. Ik voel gewoon dat iedereen hier met elkaar verder wil. Uiteindelijk was het belangrijkste dat het team – ons en iedereen in het stadion – dit liet zien in de tweede helft. Als team zullen we ons zo goed mogelijk voorbereiden, dat het team op het veld laat zien wat we elke dag hebben getraind. Ik ben erg blij dat ik hier ben en dat ik kan samenwerken met de collega’s en de mensen die voor de vereniging werken. Ik hoop hier in de toekomst veel vreugde en positieve ervaringen mee te kunnen beleven. ”

… zijn connectie met CEO Andreas Rettig en assistent-trainer Markus Gellhaus:

“Markus en Andreas en ik hebben een lange en succesvolle geschiedenis,. Als ze hier niet waren geweest was ik niet voor de laatste zes wedstrijden gekomen, omdat ik de feiten en de interne situatie niet zou kennen en ik het team mentaal niet kon beoordelen. Veel spelers ken ik, maar ik kende hun mentale gebied niet, natuurlijk heb ik veel van Andreas en Markus gehoord. ”

… het contact met FC St. Pauli:

“Ik heb niet alleen met Andreas en Markus gesproken, ik had in het verleden ook uitstekende gesprekken met president Oke Göttlich – deze bleven altijd in mijn achterhoofd.” We hebben elkaar af en toe ontmoet en gesproken. Ik had altijd wat contact met Oke en Andreas. De eerste kennismaking met Oke werd gekenmerkt door veel respect. Waarschijnlijk is daardoor de stap naar mijn persoon gegaan, wat mij natuurlijk verheugd heeft. ”

… Voorganger Markus Kauczinski:

“Hij heeft goed werk geleverd, is met St. Pauli in 2e Bundesliga gebleven en had een zeer goed half jaar. Voor geen enkele trainer is het leuk om de boodschap te krijgen dat hij het veld moet ruimen. Ik spreek uit ervaring. De coach is uiteindelijk de zwakste schakel. ‘

… de zoektocht naar een appartement:

Allereerst is het belangrijk om succesvol te zijn in de komende vijf weken, dus willen we ons eerst concentreren op de komende vijf wedstrijden en daarna heb ik in juni tijd, dus ik hoop dat ik vóór de start van de trainingen een woning gevonden te hebben. ”

… de toekomst:

“Het is vandaag zo’n supersnelle bedoening dat je niet echt meer over de toekomst kunt praten. Maar ik wil dat graag. Net als elk mens heb ik mijn visies. Ik kan alleen maar zeggen dat ik hier ben omdat FC St. Pauli een fantastische club is met een enorm fan potentieel en er heerst een enorme atmosfeer in het stadion, ik wil hier de komende twee jaar succesvolle seizoenen beleven. ”

Bron: www.fcstpauli.com