Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Kopbalspecialist Miyaichi : “Dat is ook een verrassing voor mij”

In de thuiswedstrijd tegen Arminia Bielefeld scoorde Ryo Miyaichi afgelopen zondag 14 april 2019 zijn vierde doelpunt van het seizoen. Zijn doelpunt zorgde voor een punt voor onze Kiezkicker. Het bijzondere aan Ryos zijn treffer: net zoals zijn drie voorgaande wedstrijden tegen Ingolstadt, Fürth en Darmstadt scoorde de aanvallende buitenspeler opnieuw met de kop.

Sinds Ryo Miyaichi in de zomer van 2015 van Arsenal naar Millerntor verhuisde speelde het hoofd een zeer belangrijke rol. De aanvallende vleugelspeler scheurde de kruisbanden van de knie twee keer – in juli 2015 in de linkerknie, in juni 2017 in de rechterknie. De derde kruisbandscheur die werd gevreesd in mei 2018 was er gelukkig niet. Niettemin heeft Miyaichi, vooral mentaal veel ondergaan sinds zijn verhuis naar FCSP.

Het is dan ook des te meer verheugend dat de Japanner in het huidige seizoen geen blessures aan zijn hoofd had en zeker niet aan zijn knieën. “Voor mij is het de eerste keer in mijn professionele carrière dat ik een heel seizoen blessure vrij ben gebleven en zoveel wedstrijden heb gespeeld,” zei Miyaichi. Hij legde de basis voor de herwonnen gezondheid in de reha in het voorseizoen”. “Zowel voor als na elke training heb ik intensief gewerkt er voor gezorgd dat ik gezond bleef” voegde Miyaichi eraan toe.

En zo kwam de vleugelspeler 21 keer aan een selectie en maakte hij dit seizoen vier doelpunten – en allemaal met het hoofd! “Dat is ook voor mij een hele verrassing. In mijn volledige professionele carrière had ik in een competitie wedstrijd nog nooit met hoofd gescoord, alleen bij de oefenwedstrijd tegen FSV Frankfurt.” aldus de 26-jarige, die zijn kopbal kwaliteiten niet speciaal heeft getraind maar de oorzaak geeft aan de kwaliteit van de voorzetten: “Tegen Bielefeld was het een geweldige bal van Marvin, de twee flanken van Mats tegen Fürth en Darmstadt waren net zo perfect als de lange bal Ersin tegen Ingolstadt.”

Maar waarom verschijnt Miyaichi zo vaak in het strafschopgebied van de tegenstander? Eigenlijk moet de vleugelspeler de aanvallers zelf voorzien van voorzetten? De Japanner legt uit: “Als vleugelspeler is het ook belangrijk dat je in het strafschopgebied loopt wanneer de aanval over de andere kant gaat. Dan moet je er zijn als de bal verder komt. Ik heb dat keer op keer gedaan en natuurlijk ben ik blij dat het een paar keer succesvol is geweest. ”

Met vier doelpunten dit seizoen staat Miyaichi in de interne scoring grafiek – achter Alex Meier en Henk Veerman (elk 6 goals) en Christopher Buchtmann (5) – op de vierde plaats. Zit er nog meer in? “Het is helemaal niet belangrijk voor me. Het gaat erom dat ik het team help en we onze wedstrijden winnen. Het maakt niet uit wie de doelpunten maakt. Ik geef elke wedstrijd alles”zei Miyaichi, die eraan toevoegt:” Ik heb er natuurlijk niks tegen dat ik meer zal scoren, dat is logisch. ”

Misschien al op zondag 21 april wanneer onze Kiezkicker naar 1. FC Heidenheim trekken? Zal zijn hoofd opnieuw een rol spelen – ook gezien het gruwelijke record van vier nederlagen in vier uitwedstrijden? “Ik kende de statistieken tot nu toe niet en maak me daar geen zorgen over. We rijden naar Heidenheim om de wedstrijd te winnen. De tweede helft tegen Bielefeld gaf ons vertrouwen, want we speelden echt goed voetbal. We moeten het goede gevoel meenemen en gaan dan in Heidenheim iets gaan halen, “zei Miyaichi, die zich misschien terugtrekt van de vleugel naar het midden en met de kop op zijn plaats staat …

Bron: www.fcstpauli.com