Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Gobanyo: De douchebus voor daklozen want wassen is een recht

Het is voor de meesten van ons vanzelfsprekend om te kunnen douchen wanneer je wilt. Maar hoe zit het met mensen die op straat leven? Er zijn in Hamburg maar heel weinig mogelijkheden om hun hygiënische behoeften in alle rust te vervullen. Als je wekenlang ongewassen door de straten zwerft laat het een stempel achter, niet alleen op je huid, maar ook op je ziel. Elke waardigheid gaat verloren.

Het initiatief “GoBanyo” wil daar verandering in brengen en een douche-bus voor daklozen in de straten van Hamburg brengen. De GoBanyo-douchebus komt overal waar hij nodig is. Met badkamers en frisse kleding. De daklozen kunnen in alle rust voor zichzelf zorgen en een beetje privacy nemen.

“Dat opent deuren”, zegt initiatiefnemer Dominik Bloh. Zelf heeft hij meer dan 10 jaar op de straat geleefd en weet: “Je geloof niet meer in jezelf als je vies bent en stinkt. je gaat niet meer op zoek naar hulp, kantoor, of zelfs naar de dokter. Een douche is de eerste stap naar zelfrespect. ”

FC St. Pauli ondersteunt Dominik en zijn team. “Natuurlijk kan een douche-bus het probleem niet volledig oplossen, omdat er meer moet gebeuren”, zegt Ewald Lienen, technisch directeur bij FC St. Pauli. “Maar voor sommige mensen zal de bus adequate hygiënische verzorging mogelijk maken. En bovendien, zal hij de kwestie dagelijks zichtbaar maken en het bewustzijn van niet-betroffenen van de situatie van de daklozen verhogen.”

Ga direct naar crowdfunding: GoBanyo-douchebus