Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Fanclub Glasgow St Pauli nodigde vluchtelingen uit op Millerntor

Voor de derde keer heeft de Schotse fanclub Glasgow St. Pauli geld opgehaald om een ​​groep van 30 vluchtelingen kaartjes te geven voor een thuiswedstrijd van FC St. Pauli. Dit via de opbrengst van de verkoop van een speciaal ontworpen fanclub-T-shirts.

Gary, die in 2016  – de ondertussen fabelachtige 45-koppige sterke fanclub – heeft opgericht met zijn vriend Mark, gaf zijn motivatie voor de campagne: “Het is erg belangrijk voor vluchtelingen om zich welkom te voelen in een nieuwe stad – en in onze ogen is er geen betere plek dan het Millerntor Stadion om deze mensen te verwelkomen! ”

Via de werkgroep ‘Refugees Welcome’ van FC St. Pauli kwam het contact met Asmara van Asmaras World Refugee Support e.V. , dat zich op veel vlakken en kosteloos bezighoudt in Hamburg op vluchtelingengebied. Zij bracht heel snel 30 vluchtelingen bij elkaar die voor de thuiswedstrijd – tegen Arminina Bielefeld op zondag 14 april – al dagen op voorhand nerveus waren. Voor velen was dit de eerste keer in een voetbalstadion. Asmara: “De groep was heel blij en FC St. Pauli heeft deze middag zeker nieuwe fans bijgekregen.”

Daarbij werden in de tribunes spontane contacten gelegd en werden er vriendschappen gesloten. De openheid en behulpzaamheid van de fanscene was duidelijk op veel kleine momenten. Of het nu gaat door het doceren en uitleggen van fan-liedjes, het geven van drankjes of het geven van aanwijzingen naar de toiletten. Hier zijn enkele opmerkingen van de groep: “De stemming was geweldig! Iedereen was enthousiast over het inhaken en meespringen en het meezingen! ” De Zuid Tribune van Millerntor is echt iets heel bijzonders! “En:” Dat zijn veel fans! ‘Of:’ En alle tegen racisme en voor vluchtelingen! God zegenen hun. ”

In maart 2017 – tijdens de thuiswedstrijd tegen Hannover 96 – had Glasgow St. Pauli voor de eerste keer vluchtelingen uitgenodigd, het ging in februari 2018 verder tegen 1. FC Nuremberg. Nu, na de derde succesvolle campagne, is het al duidelijk dat er in het komende seizoen weer een fondsenwervende actie zal volgen. Het is een echt indrukwekkend sociaal engagement van de Glasgow fanclub dat ook in Schotland steeds opnieuw geld verzamelt voor goede doelen.

Actueel is een soli-concert onder het motto “Love Glasgow, Hate Racism” in opbouw, en dit ten gunste van de Scottish Refugee Council. Meer informatie is hier te vinden: KLIK!

Bron: www.fcstpauli.com